Nem tudtam hova menni Vettel elől

2012.11.19. 11:36 Módosítva: 2012.11.19. 12:02

Az amerikai GP-n második helyen ért célba a világbajnokságot vezető Sebastian Vettel, akit Hamilton előzött meg a verseny utolsó szakaszában. A német szerint az előzés előtt Karthikeyan feltartotta, a HRT-pilóta megvédte magát.

A nagydíj 42. körében Vettel a mezőny végén autózó Karthikeyan mögött haladt a pálya első harmadában, miközben Hamilton üldözte. A McLaren-pilóta a kanyarok után támadni kezdte a Red Bull-versenyzőt, a hosszú egyenesben pedig simán elment mellette. Vettel az előzés után Karthikeyanra panaszkodott a csapatrádión, majd a verseny utáni sajtótájékoztatón is megjegyezte, beragadt az indiai mögé.

Karthikeyan reagált, szerinte nem hibázott, nem tudott hova menni a világbajnokságot vezető versenyző elől a harmadik és a hetedik kanyar között. „A verseny előtt beszéltem Charlie Whiting versenyigazgatóval, mert tudtam, hogy ilyen helyzetek előfordulhatnak majd. Csak akkor tudtam volna félrehúzódni a pályának annak a részén, ha kimegyek a pályáról. Charlie szerint sem hibáztam, hogy nem húzódtam félre a harmadik és a hetedik kanyar között, úgyhogy nem csináltam semmi rosszat".

A pilóta hozzátette, amint lehetősége nyílt rá, a hetes kanyar végén elengedte Vetteléket, Hamilton ezután előzött. A futam végéig maradt a sorrend az élen, így a világbajokságot vezető Vettel tizenhárom pontra növelte előnyét Alonsóval szemben a szezonzáró brazil nagydíj előtt. Karthikeyan az utolsó helyen ért célba.