Alonso brutális rajtjaival maradt versenyben

2012.11.20. 12:21

A szeptemberi monzai verseny óta Alonso négy versenyen is nagyszerűen kapta el a rajtot, és harcolt ki magának olyan pozíciót, amellyel versenyben tudott maradni a világbajnoki címért.

A monzai olasz GP-n csak a tizedik rajthelyre tudta behozni a Ferrarit, gondjai voltak az időmérő utolsó szakaszában. A rajtot viszont remekül kapta el, két helyet jött előre, majd Raikkönent és Kobajasit is megelőzte, így az első kör végén már a hatodik volt. Néhány körrel később Schumacher mellett is elment, és megszerezte az ötödik pozíciót. A versenyt végül harmadikként zárta, Vettel nem tudta befejezni a futamot.

Két héttel később Szingapúrban az ötödik lett az időmérőn, Hamilton, Maldonado, Vettel és Button volt előtte. A rajtnál itt nem tudta előrébb verekedni magát,  a Vettel által megnyert versenyen a harmadik helyen végzett. Október elején Japánban a hetedik rajthelyet szerezte meg, de az első kanyarban összeakadt a mögüle rajtoló Raikkönennel. Defektet kapott, és nem tudta folytatni a versenyt, amit végül Vettel nyert meg.

 Monza óta szerzett pontszámok  
Vettel 133
Alonso 81

Koreában a negyedik helyről rajtolhatott a Ferrari-pilóta, a második Vettel volt előtte a rajtrácson. A rajtnál meg tudta előzni a harmadikról induló Hamiltont, mögöttük Kobajasi elfékezte magát, és kiütötte Jenson Buttont a versenyből. A két Red Bull Reanult-t nem tudta befogni, Vettel és Webber mögött a harmadik lett, és elvesztette vezető helyét a világbajnokságon.

Indiában az ötödik helyre kvalifikálta magát a Ferrarival, Hamilton és Button mögött indult. A spanyol versenyző a rajt után hatalmasat csatázott a két McLarennel, mindkettő mellett el tudott menni, de később elfékezte magát, így Button vissza tudta előzni. Sokáig nem tudta viszont tartani, a negyedik körben megelőzte a ferraris, aki Webber műszaki problémáját kihasználva a második lett Vettel mögött.

A spanyol a hatodik rajthelyet szerezte meg Abu-Dzabiban. A rajt után rögtön megelőzte az ötödik Buttont, majd Webber mellett is elment, így az első kör végén már a negyedik helyen volt.

Az év egyik legjobb versenyén Alonso minden kihozott a Ferrariból, a végén egy másodpercre meg is közelítette az élen haladó Raikkönent, de megelőzni már nem tudta, így maradt a második, és három pontot hozott a harmadikként célba érő Vettelen.

Az amerikai futamon a nyolcadik helyre kvalifikálta magát az időmérőn, a pálya porosabb részéről indulhatott volna, a Ferrari azonban feláldozta Massát, hogy Alonso jobb helyről rajtolhasson. Váltót cseréltek a brazil autóján, aki emiatt öttel hátrébb kényszerült, Alonso pedig a másik, kevésbé porosabb oldalra került.

A rajt után ezt ki is használta, egyből lehagyta Hülkenberget, és amíg Schumacher a pozícióját védte Alonso az íven maradt, visszaverte a németet, majd a második kanyarban már a negyedikként fordult.

Webber kiállása után a harmadik helyre jött fel, ezt meg is tartotta a verseny végéig, így a szezon utolsó versenye előtt még mindig van esélye, hogy megnyerje a világbajnokságot.