Bármit elkövetnek, hogy elém kerüljenek

2012.11.23. 12:57

Magabiztosan, 13 pont előnnyel megy a zárófutamra Sebastian Vettel, ha legalább negyedik, újra világbajnok. Egyetlen ellenfele Fernando Alonso, aki a hátránya miatt már le is vette a terhet csapatáról, és igyekezett a magával szembeni elvárást csökkenteni. Vettel ugyanezt a stratégiát alkalmazza.

"Olyan futam lesz, mint bármelyik másik, és azt kell tennünk, mint eddig, a maximumot nyújtani - harangozta be élete egyik legfontosabb versenyét a német. - Nem fogjuk számolgatni a pontokat, és növelni a nyomást magunkon. A többi meg majd jön magától. Az utóbbi pár évben nagyon ott voltunk Sao Paulóban, nincs miért aggódni."

Az előző három futamot a Red Bull nyerte, a középsőt két éve éppen Vettellel, miközben Alonso nagydíjat nem, de mindkét vb-címét itt, Sao Paulóban nyerte meg. A spanyol támadni fog, tudja ezt Vettel is: "Arra számítok, hogy bármi lehetségeset megtesznek, hogy előttünk érjenek célba".

Alonsónak a vb-hez minimum harmadik hely kell, ám ebben az esetben Vettel nem szerezhet pontot. Az eső lehet a legkézenfekvőbb esemény, ami felkavarhatja a sorrendet, ráadásul vasárnapra csapadékot várnak Sao Paulóban.

"Nem igazán aggódunk emiatt, hoztunk esőgumit - viccelt Vettel. - Minden megtörténhet itt, főleg az időjárással. De fantasztikus versenyeink voltak szárazon is és vízen is. Szeretem a pályát, várom a versenyt. Itt mindig lehet előzni."

Vettel ötször nyert a szezonban, Alonso csak háromszor, ha megnyeri a vb-t, 89 óta a legkevesebb futamgyőzelemmel teszi. A német majdnem 50 pontos hátrányból jött vissza, augusztus óta kivételesen jól megy, csak egyszer nem állt dobogón, amikor Monzában elromlott kocsijában a generátor. Most is ettől tarthat, a Renault ki is cserélte az újabb típusúra a problémás alkatrészt.