Eső kell és káosz

2012.11.24. 23:42

Fernando Alonso hetedikként, Sebastian Vettel negyedikként próbálja megszerezni harmadik vb-címét vasárnap Brazíliában. A spanyol nyolcadik lett, de egy helyet előre jön, mert Pastor Maldonadót visszasorolták 10 hellyel.

A német 13 ponttal veri a spanyolt az utolsó GP előtt, Alonsónak erősítenie kellene, ha világbajnok akar lenni újra, és erre is készül.

"Nem meglepetés, Abu-Dzabiban és az USA-ban is ez volt - utalt időmérő-teljesítményére a ferraris. - Megpróbáljuk ugyanazt nyújtani, mint azokon a helyeken, és elérni a dobogót."

Alonsónak szenzációs rajtjai voltak az utóbbi hónapokban, Monza, szeptember 9-e óta nem veszített pozíciót az első kanyarig, csak hozott. A vb-hez viszont több kell, most már látszik, hogy erőből a Ferrari nem tud győzni, az esély az eső.

"Furcsa körülményekre van szükségünk. Káoszfutamra, esőre vagy valamire. Reméljük, látunk ilyesmit."

Vettelnek sem ideális a helyzete, negyedik, de ha ő azt megtartja, bármit tesz Alonso, a Red Bull-pilóta a bajnok megint.

"Nem tragédia a negyedik hely. Persze lehetne jobb, de van visszapillantó a kocsimon. Igaz sokat nem akarom használni, a rajt után támadni fogok, nem nézegetek jobbra-balra. Ráadásul holnap történhet valami, látjuk, milyen időjárást várnak."

Amit előrejeleznek, az az eső, nem csak záporra, de hosszú esőzésre számítanak a meteorológusok.