Vettel szinte a sírból hozta vissza a vb-t

2012.11.25. 20:36

Sebastian Vettel megszerezte harmadik világbajnoki címét, miután a 2012-es szezon utolsó versenyén a hatodik lett Brazíliában, és ez elég volt a címvédéshez. A rajt után ütközött, megsérült az autója, utolsó volt. A vezető Hamiltont Hülkenberg ütötte ki.

Vettel a rajt után nem sokkal akadt össze Sennával, a címvédő rögtön keresztbe fordult, így a brazil még egyszer elkapta a német autóját. A teljes mezőny elment mellette, majd megfordult, és a többiek nyomába eredt, néhány kör alatt a középmezőnybe kapaszkodott vissza a vizes pályán a sérült autóval. Nem hívták ki a boxba, közölték vele a rádión, hogy nem tudják javítani a sérüléseket.

Az 54. körben az utolsó mclarenes versenyén vezető Lewis Hamilton haladt az élen, amikor a körökkel korábban az első pozíciót elveszítő Hülkenberg támadta a célegyenes végén, és előzni is tudott. Az első kanyarban azonban Hülkenbeerg megcsúszott, összeért a kerekük Hamiltonnal, a brit pilóta autójának hajtóműve pedig olyan súlyosan megsérült, hogy feladta a futamot. A Force India versenyzője folytatni tudta, de megbüntették, végül az ötödik helyen ért célba, pedig sokáig vezetett.

Sebastian Vettel végül a hatodik helyen fejezte be a futamot, és mivel Fernando Alonso a második lett, így a Red Bull német versenyzője hárompontos előnnyel megszerezte harmadik világbajnoki címét.