Kell az ilyen év, hogy halhatatlanná váljak

2012.12.04. 11:36

"Látványos év volt, felejthetetlen. Megismételhetetlen pillanatokkal, mint a valenciai vagy a malajziai győzelem. Mióta a Ferrarinál vagyok, rengeteget fejlődtem, különösen idén. Előtte az emberek jobbára pozitív véleménnyel voltak rólam, de most már teljesen más szintű tiszteletet tapasztalok felőlük" - értékelte a hétvégi valenciai Ferrari-napokon az elmúlt idényt Fernando Alonso.

A spanyol második lett a világbajnokságban, mindössze három ponttal kapott ki Sebastian Vetteltől.

Jövőre megnyeri Alonso?

"Ahhoz, hogy a Forma-1-ben halhatatlanná válj, nem elég vb-ket nyerni, az olyan szezonokra is szükség van, mint a mostani. Jövőre, remélem, három-négy ponttal többet szerzek."

Egész évben gyengébb autóval ment, mint a győztes Red Bull, ezt a Ferrari sem tagadja.

"Mindannyian tudjuk, hogy az egyetlen dolog, ami hiányzott, az autó volt, és emiatt nem tudtuk tartani a többieket az év nagy részében. Csak ezen kell fejlesztenünk, persze igaz, hogy ezen a legnehezebb. Minden nehézségünk ellenére, például, hogy mennyire le voltunk maradva a téli teszteken, az, hogy a legvégéig versenyben voltunk, bizonyítja, nagyszerű csapat vagyunk" - összegzett Alonso.

   alko11

A Ferrari hibája az időmérő-sebessége volt, a korábbi kétszeres exbajnok az utolsó tíz futamon, a szezon teljes második felében nem rajtolt az első sorból, a másodikból is csak egyszer, többnyire a 6-8. pozíciót foglalta el a rajtnál. A pilóta szenzációs rajtjai vitték sikerre az istállót, de a legnagyobb célt nem sikerült elérnie.