Lauda: Vettel van olyan jó, mint Alonso

2012.12.05. 00:35

Biztosra veszi Niki Lauda, hogy Sebastian Vettel ugyanolyan jó pilóta, mint Fernando Alonso. A Ferrari és sok drukker inkább a spanyolnak adta volna a címet idén, mert úgy érezték, a gyengébb autója miatt jobban megérdemli, de az osztrák szerint is kettéválaszthatatlan a két rész, a gép és az ember.

"Kell egy kocsi és kell egy pilóta. Vettel csúcs, Hamilton csúcs, Alonso is csúcs, Schumacher is csúcs. Vettel biztosan van olyan jó, mint Alonso. És jobb a kocsija" - nyilatkozta a háromszoros exbajnok a CNN-nek.

Az osztrák szerint hamarosan az is kiderül, mit tud Vettel másik kocsival. Csak idő kérdése, csapatot cserél, ám az eredményekben nem vár változást a volt klasszis.

"Előbb-utóbb váltani fog, ez a normális. Egyszer legalább váltanod kell a pályád közben. Én háromszor vagy négyszer cseréltem kocsit, mégis mindenhol nyertem. Vele is valami hasonló fog történni, biztos vagyok benne."

   laudvett

Lauda a Ferrarival két, a McLarennel később egy világbajnokságot nyert, utolsó két címe között hét év telt el, ami rekord. Alonso a Renault-nál lett kétszeres bajnok, a McLarennél is versenyben volt a címért, a Ferrarival kettőt bukott el az utolsó futamon. Ha jövőre nyerne újra vb-t, Lauda csúcsát beállítaná, ha csak később, megdöntené. A lényeg persze, hogy a futamgyőzelmeket mindenhol hozta.

Vettelt évek óta a Ferrarival emlegetik, idén különösen erősen. Állítólag már előszerződtek 2014-re, bár a németnek csak azév végén jár le a megállapodása a Red Bull-lal. Lehetséges távozását totális kacsának minősítette az ősszel. A múlt heti Brazil GP-n is megkérdezték az olaszokról, de nem akart beszélni a témáról. Tavaly elmondta, minden versenyző álma, hogy egyszer Ferrarit vezessen.