McLaren az otthonom, visszatérek

2012.12.06. 17:18 Módosítva: 2012.12.06. 17:21

Tízévesen szerződtette Lewis Hamiltont a McLaren, még gokartozott, amikor már a brit topcsapat egyengette a karrierjét. Két hete, 17 évvel később, 21 futamgyőzelem és egy vb-cím után elköszönt, jövőre a Mercedesnél folytatja.

Még el sem ment viszont, de már a visszatéréséről beszél. "Sose mondd, hogy soha, nagyon jól éreztem magam itt. Örökre az otthonom lesz, mindig úgy nézek vissza, hogy innét származom. Egy nap jó lenne visszatérni" - nyilatkozta.

Azt mondja, azért megy, hogy rutinosabbá váljon: "Most menni akarok, és új tapasztalatokat szerezni. Mintha elmennék otthonról, és utaznék egy kicsit".

Három évet írt alá a németekhez, ha a kaland akkor véget ér, még mindig csak harminc éves lesz. Korábban megemlítette, benne van, hogy nem sikerül jól a kitérő, mert a Mercedes csak ötödik lett idén a konstruktőr-vb-n, és alakulása óta, az utóbbi három évben mindössze egy futamot tudott megnyerni. Most viszont nem törődik a kétségekkel.

"Nagyon nagyon örülök, hogy így döntöttem. El kell határoznod magad, és ki kell tartanod. Ha rossz, ha jó, ki kell hoznod a maximumot a helyzetből. Tedd, amit szoktál, és reméld, hogy pozitívba tudod fordítani a szituációt."

  hamgone1

Hamilton egy sor rekorddal hagyja ott a Mclarent. Ő a legfiatalabb, aki vezette az F1-vb-t, és ő érte el a legjobb helyezést a pontversenyben bemutatkozó szezonjában, amiben ő szerezte a legtöbb pontot is. Egészen kivételes csúcs a legelső futamtól számított dobogók száma, Hamilton élete első kilenc versenyén a top3-ban végzett. Ő kezdett legtöbbször pole-ból újoncként, és nyert legtöbbször első évében. És senki nem indult ennyiszer zsinórban azzal a csapattal, amiben bemutatkozott.

Nem szakad meg viszont az a sorozata, hogy az F1-ben csak Mercedes-motoros autót vezetett. A McLarennél eddig végig azzal ment, és ha minden igaz, karrierje első kilenc szezonjában a német motort fogja használni.

Hamilton rekordjai

Legfiatalabban vezette a vb-pontversenyt: 22 év, 126 nap
Újoncként a legjobb helyezés a vb-pontversenyben: 2., 2007., J. Villeneuve-vel együtt, 1996.
Legtöbb pont újoncként: 109, 2007.
A legtöbb dobogós helyezés zsinórban az 1. versenytől számítva: 9, 2007. Ausztrál GP-Brit GP
A legtöbb pole újoncként: 6, 2007.
Legtöbb verseny ugyanazzal a csapattal zsinórban az 1. futamtól számítva: 110 a McLarennel
Legtöbb győzelem újoncként: 4, 2007.