Ecclestone: Schumacher visszatérése hiba

2012.12.07. 16:19

"Jobb lett volna, ha hétszeres világbajnokként fejezi be, és nem így. Akiknek új ez a sport, és csak most kezdték követni, így fognak emlékezni rá, nem úgy, amilyen volt. Nem látják a hőst, csak az esendő embert" - értékelte Bernie Ecclestone Michael Schumacher visszatérését és elmúlt három évét a formula1.com-nak.

A korábbi klasszis hároméves szünet után 2010-ben jött vissza nagyratörő tervekkel, de nem ért el semmit a Mercedesszel egy dobogón és egy pole pozíción kívül. Pár hónapja be is jelentette, újra befejezi.

"Élvezte a versenyzést, és jó dolgokat tett a Forma-1-ben. Hiányozni fog, mert annak ellenére, hogy nem nyert, még mindig nagyon népszerű."

   schubern

Ecclestone magragadta az alkalmat, hogy belekeverje a dologba saját helyzetét is. A napokban Luca di Montezemolo Ferrari-elnök beszólt neki, hogy vén és szenilis, alkalmatlan a Forma-1-et vezetni. A 82 éves topmenedzser frappánsan visszavágott, és most újra kitért erre.

"A legfontosabb, hogy tudjuk, mikor adjuk át a helyünket valaki másnak. Remélem, én képes leszek erre. Amikor úgy érzem, már nem tudok teljesíteni, biztosan elköszönök"- fogadkozott az F1-főnök, aki épp Montezemolónak üzente, hogy nem kíván leállni, mert nem érzi magát 82 évesnek.