Tökéletes évem volt, nem lesz soha ilyen

2012.12.12. 20:27

Nem győzte hangsúlyozni Fernando Alonso a brazil szezonzárón, hogy milyen remek idénye volt, és továbbra is erről beszél. Hibátlannak nevezte 2012-t, még akkor is, ha végül elveszítette a vb-címet Sebasatian Vettellel szemben.

"Vannak évek, amik után úgy érzed, jó munkát végeztél, és mások, amik után érzed, hogy valami kimaradt, valamin javítanod kell a következőben. Szerintem ez egy tökéletes év volt. Szinte kizárt, hogy megismétlődjön a karrieremben" - nyilatkozta egy szerdai píáreseményen a spanyol.

20 futamon 13-szor dobogón állt, háromszor győzött, csak kétszer esett ki - mert nekiütköztek -, ám 3 ponttal kikapott Vetteltől. Az évet gyengén kezdték a Ferrarival, azt mondja, az is megismételhetetlen.

"Rosszabb kezdés is lehetetlen. 2,5 másodperccel le voltunk maradva Jerezben, amikor először beindítottuk a kocsit. Most jobb kezdésre számítok."

Szüksége is lesz rá, mert a nagy ellenfél is készül, ráadásul sokkal kedvezőbb helyzetből.

"Kétségtelen, hogy az indulásnál a Red Bull lesz a favorit. Dominálták a szezon végét, és mivel a szabályok nagyjából ugyanazok maradnak, ismét ez lesz a helyzet. 7-8 tized másodperccel le voltunk maradva, ezt kell lefaragnunk két hónap alatt, ami nem könnyű" - ismerte el a Red Bull fölényét a spanyol.

   nandosotet

Vigasztalhatja, hogy sokat emlegetett ellenfele, az RBR-tervező Adrian Newey szerint nem igazán van már hová fejlődniük.

A Ferrarinak azért nehéz, mert idén belebuktak abba, amit jövőre terveznek: "Rengeteg munkánk lesz, de jobb alapról indulunk, mint egy éve. Idén az autó teljesítményét nem tudtuk megfelelő szintre hozni, ez lesz most az egyik cél. Persze ez volt idén is, és nem jött össze, szóval jövőre újra dobunk".

A következő szezon tesztjei február elején kezdődnek.