Kubica: Nézni se bírom a Forma-1-et

2012.12.26. 15:05

A korábbi Forma–1-es pilóta, Robert Kubica, 2011 februárjában szenvedett olyan súlyos ralibalesetet, hogy a jobb kezét csak hét órán át tartó műtéttel tudták megmenteni. Idén szeptemberben, huszonegy hónapos kihagyás után tért vissza a raliversenyekhez, de a Daily Starnak elmondta, az F1 mindennél jobban hiányzik neki.

„Nagyon nehezemre esik nézni a Forma–1-es futamokat, hiányzik a versenyzés. Egy-egy nagydíj után ülök otthon, és arra gondolok, hogy egyhangú és unalmas az életem" – mesélte a korábbi BMW Sauber-, és Renault-versenyző.

„Nem kaphatjuk meg mindig az élettől azt, amit akarunk. Ha vezethetek, sokkal jobban érzem magam, mint fél évvel ezelőtt, és már majdnem olyan a kezem, mint a balesetem előtt" – tette hozzá a lengyel.

A lapnak beszélt a Forma–1-be való visszatérés esélyeiről is. „Ha teljesen szabadon tudom majd mozgatni a kezemet, akkor lesz esély arra, hogy visszatérjek a Forma–1-be. Hogy addig mi lesz, azt majd meglátjuk. Egyelőre nincs esélye annak, hogy a közeljövőben újra F1-versenyző legyek".

Kubica tisztában van, hogy milyen problémákat kell leküzdenie, de optimista, hogy teljesen fel fog épülni. „Nem olyan erős a karom, mint korábban, de ha csak ezen múlna, akkor két hónapon belül vezetnék. A kezemet és az ujjaimat sem tudom még teljes értékeűen használni, de biztos vagyok benne, hogy ez javulni fog, mert az idegeknek időre van szükségük, hogy rendbe jöjjenek".

Kubica megjegyezte, az idén nagyon lassan haladt a felépülése, de semmit nem érne azzal, ha emiatt frusztrált lenne, a legfontosabb most, hogy keményen dolgozzon tovább.