Maldonado elvette a magyar szépséget

2012.12.27. 10:22
6 éve van együtt a magyar származású újságírónővel, aki az összes versenyre elkíséri.

A Forma–1-ben versenyző Pastor Maldonado szombaton elvette magyar származású barátnőjét, Tárkányi Gabriellát. A huszonnégy éves újságírónő és a Williams pilótája hat éve vannak együtt, a venezuelai Canaimában házasodtak össze. Az esküvön a barátok és a családtagok vettek részt, meghívták az ország elnökének, Hugo Chaveznek a lányát is, aki azonban apja betegsége miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Tárkányi nagyapja a II. világháború után vándorolt ki Venezuelába, ő már ott nőtt fel, ezért csak néhány szót beszél magyarul. Az összes versenyre, így Magyarországra is elkíséri az F1-versenyzőt, ott volt, amikor Maldonado idén májusban hatalmas meglepetésre megnyerte a Spanyol Nagydíjat.

   maldo2

Maldonadót a venezuelai állami olajcég, a  a PDVSA támogatja, évi 42 millió eurót fizet a Williamsnek, hogy a dél-amerikait versenyeztesse. A 2012-es szezonban negyvenöt ponttal a tizenötödik helyen végzett, a májusi futamgyőzelme mellett egy ötödik hely volt a legjobbja. A szezon első felében több balhéja is volt, baleseteket okozott, büntetéseket kapott.