Hamilton 2,5 tizedet hoz, már idén nyer

2013.01.15. 15:10

Már lassan fél éve, hogy Lewis Hamilton váratlanul aláírt a Mercedeshez, hogy közel 20 év után otthagyja nevelőcsapatát, a McLarent egy gyengébbnek tűnő autóért. Jól döntött vagy sem, ki tudja, de szinte minden F1-szakértőt megkérdeznek róla. Erről beszélt az Autosportnak a Sky Sports F1-kommentátora, Martin Brundle is.

Maga Hamilton átmeneti, győzelem nélküli évre számít 2013-ban, Brundle viszont másképp látja: "Lewis kockáztat, de szerintem a Mercedes idén sokkal jobb lesz, és nem lepődnék meg, ha nyerne egy futamot, egy kicsit sem".

Optimizmusának oka, hogy az angolt tartja az F1 leggyorsabb pilótájának. "Lewis iszonyú gyors, és ha a Merci ki tudja használni a sebességét, megfelelő gépet tesz alá, akkor ő még talál egy negyedmásodpercet valahol."

Hamilton három évet írt alá, elsősorban azért, mert 2014-től turbómotorra vált a Forma-1, és a Mercedes a legjobb motort ígéri neki. A gyár elsőként be is mutatta azt, és valóban ígéretesnek tűnik a képek és fejlesztőmérnökének elmondása alapján.

Brundle az egy év üresjárat miatt ugyanakkor kivárt volna Hamilton helyében, ám nem mond semmit elhamarkodottan.

"Nem akarom megítélni a lépését, azt kell tennie, amit jónak érez. Ha én lennék a menedzsere, rövid távra hosszabbítottam volna a McLarennel, aztán megnéztem volna, hogy mozdul a piac. De hát idővel kiderül, milyen döntés is volt ez, például abban sem voltam biztos, Button jól tette, hogy a McLarenhez megy, és bebizonyosodott, hogy igen. Várjuk ki a végét."

Jenson Button 2009-ben világbajnokként otthagyta a Brawn GP-t, amiből létrejött a Mercedes. Senki nem értette, de az elmúlt három évben a Merci összvissz egy futamot nyert, míg Button a McLarennél nyolcat.