Megvan, mikor jönnek ki az F1-es topkocsik

2013.01.16. 12:08

A McLaren és a Red Bull Racing után a nagycsapatok közül harmadikként a Ferrari is bejelentette, mikor mutatja be 2013-as Forma-1-es gépét: február 1-én, szokás szerint Maranellóban.

Autóbemutatók és tesztek

McLaren       január 31.
Ferrari       február 1.
Force India   február 1.
Sauber        február 2.
Red Bull      február 3.

Tesztidőpontok:
Jerez       február 5-8.
Barcelona  február 19-22.
Barcelona  február 28.-március 3.

A McLaren kezdi a leleplezések sorát január 31-én, csütörtökön, pénteken érkezik a Ferrari és a Force India, utána szombaton a Sauber és vasárnap a Red Bull. Február 4-re eddig nem jelentkezett be senki, majd 5-étől már kezdődik a tesztszezon Jerezben.

A fél mezőny még nem jelölt meg pontos időpontot, ám február elejére várható a Lotus, a Mercedes, a Williams, a Toro Rosso, míg a két kiscsapat, a Marussia és a Caterham valamikor később.

Az első futam március 17-én lesz Ausztráliában.

Pedro de la Rosa a Ferrarinál talált állást

Szerdán az olaszországi sítáborban a Ferrari azt is bejelentette, hogy tesztpilótának szerződtette a 41 éves Pedro de la Rosát. A spanyol nem talált helyet magának versenyzőként, miután megszűnt a HRT. A rutinos versenyző korábban indult a Jordannél, az Arrowsnál, a Prostnál, a Jaguarnál, a McLarennél és a Saubernél is. Legjobb eredménye egy 3. hely a Hungaroringről, 2006-ból. A Ferrari másik tesztpilótája továbbra is Marc Gené marad.