Raikkönen: A szimulátor haszontalan

2013.01.16. 09:19

Novemberben üzemelte be profi szimulátorát a Lotus, de Kimi Raikkönen nem vezeti. Azt mondja, nincs rá szüksége, így többnyire csak a csapattárs gyakorol a többmillió eurós eszközben.

"Gyorsan megtanulom az új pályákat, nem kell hozzá szimulátor" - nyilatkozta most a Speed Week magazinnak, a szezonban pedig többször másoknak is a finn. Bizonyíték: Grosjean novemberben a szimulátoron tesztelte az új austini pályát, ám Raikkönen azonnal, és egész hétvégén gyorsabb volt nála úgy, hogy sosem látta a nagydíjhétvégéig.

   simulator

"Nem hiszem, hogy bármit is tanulhatnék egy szimulátorban" - erősítette meg az exbajnok, hogy ez nem az ő műfaja. Érdekes, hogy Michael Schumacher ugyanilyen volt, nem állhatta ezt a segédeszközt, állítólag tengeribeteg is lett tőle.

 
Fent a Ferrari-szimulátor kívülről, ezen a képen pedig belülről

Napjaink professzionális Forma-1-es szimulátorai amennyire csak lehet, élethűek, a Ferrarié például ötmillió eurót ér. Jól visszaadják az autó mozgását, ám a sebesség érzését és a valós körülményeket reprodukálni lehetetlen, emiatt nehéz meggyőzni Raikkönent a hasznáról.