Sose lesz Alonso-Vettel-páros a Ferrarinál

2013.01.16. 13:46

Nem szerződteti Fernando Alonso mellé Sebastian Vettelt a Ferrari, erősítette meg Stefano Domenicali csapatfőnök az istálló szezont felvezető edzőtáborában. A háromszoros bajnok nevét Luca di Montezemolo elnök dobta be tavaly, amikor arról beszélt, ha valakit leigazolhatna, az a német lenne.

"Mindig is mondtuk, és az elnök úr is kinyilvánította, hogy egy álomcsapat kiváló, ha megfelelően menedzselik, és megfelelően működtetik. Viszont jelenleg nem ennek létrehozása a célunk" - nyilatkozta Domenicali.

Vettel szerződése a Red Bullnál idény végén kifut, még nem hosszabbított, és többször elmondta, minden F1-pilóta álma a Ferrari. Meg azt is, hogy ő ráér még, hosszú a karrierje.

"A csapatunk teljesítményét kell maximalizálnunk, és igen óvatosnak kell lennünk. Nem csak az F1-ben, hanem minden sportágban így van ez, ha az összes első számút egy asztalhoz ülteted, az inkább káros lehet, mint pozitív. Tehát, legalábbis egyelőre, nem szeretnénk ilyesmit" - pontosított az istálló főnöke.

A sajtó azt feltételezte, hogy Felipe Massát már jövőre lecserélhetik Vettelre, ám ezek szerint 2016 végéig, amíg Alonso szerződése le nem jár, a címvédőnek nincs esélye a Ferrarihoz kerülni. Alonso sokszor elmondta, ki akarja tölteni megállapodásának idejét, és az olaszoktól akar visszavonulni, de nem biztos, hogy 2016-ban.

Vettel még csak 25 éves, megnyerte az utóbbi három vb-t. A 31 éves Alonso kétszer, 2010-ben és tavaly végzett mögötte másodikként úgy, hogy a zárófutamon bukta el a világbajnokságot.