Bedől a Force India, eltűnik még egy istálló?

2013.01.18. 15:08

Megszűnhet a Force India istálló, állítja az Italiaracing című lap, így a HRT után újabb csapat tűnhet el a Forma-1-ből még az új szezon rajtja előtt.

Tavaly az idény vége felé került nyilvánosságra, hogy a HRT-tulajdonos Vijay Mallyának anyagi gondjai vannak. Légitársaságát, a Kingfishert le kellett állítania, sőt, elfogatóparancsot is adtak ki ellene, mert nem fizetett időre, és milliókkal tartozott. Azt hamar visszavonták, úgy tűnt, rendezi a nehézségeit, és csapata nincs veszélyben, ám valószínűleg nem ez a helyzet.

A problémák hatása lehet az is, hogy a Force India még mindig nem nevezte meg a pilótáit erre a szezonra, és a fixnek gondolt Paul di Resta el is mondta, meglepi ez a dolog, bár nem aggódik.

Lehet viszont, hogy kell, mert állítólag Mallyának nem marad pénze az istállóra. Úgy tudni, Bernie Ecclestone-nal már ki is dolgoztak egy pániktervet, vagyis az F1-főnök kisegítené őt, inkább, minthogy megszűnjenek, kettővel kevesebb, ráadásul jó autóval kevesebb legyen a mezőnyben, illetve két tehetséges pilóta kiessen.

A Force Indiától nem erősítették meg, és nem is cáfolták az Italiaracing értesülését.