Perez fizetős a McLarennél, Hamilton lutri

2013.01.18. 08:07

Gazdag szponzora miatt igazolta le elsősorban a McLaren Sergio Perezt, állítja a Force Indiánál maradt Paul di Resta. A skót régóta a Mercedes neveltje, megnyerte a Német Túrakocsi Bajnokságot a márkával, a németek protezsálták a Merci-motoros Force Indiához is, de most egyik nagyobb csapatuknál sem jutott neki hely. Egyelőre.

"Nagyszerű a kapcsolatom a McLarennel, Martin Withmarsh (McLaren-főnök) ajánlott be a Force Indiához, és évekig a Mercedesnek vezettem. De férfiasan elismerem, hogy valamilyen okból nem engem ültettek az autójukba. Még keresztezhetik egymást az útjaink, lehet, hogy egy másik autóval legyőzöm őket, és én nevetek a végén. Ha meg velük kell dolgoznom, örülök, profik, nyernek, én is ezt akarom. Csakhogy sajnos ebben a sportágban most ennél kicsit többre van szükség. Ott van az anyagi oldal, számít a pénz. Pereznek jó támogatói vannak" - idézte az Autosport a tehetséget.

Di Resta egyáltalán nem biztos abban, hogy Perez jó választás volt a McLarennél pusztán szakmailag, de az kétségtelen, hogy betörhet a mexikóival a dél-amerikai piacra, és zsebre teszi a versenyző mecénásától, a Telmextől származó nagyjából évi 20 millió eurót.

"Nehéz feladat vár Perezre, teljesítenie kell. Button nyilvánvalóan nem fogja megkönnyíteni a dolgát, ráadásul valószínűleg ő most ér a csúcsra. Könnyen lehet, hogy a mostani pilótaváltoztatások nem jönnek be. Mondjuk Lewisnak nem tetszik majd, ahogy a Mercedes működik. Minden nagyon gyorsan változhat."

Lewis Hamiltont a gyári Mercedes istálló szerződtette Michael Schumacher helyére, a McLarennél jobb autót hagyott ott, és a britből a német kultúrába csöppen. Emiatt is bízik benne, hogy egy év múlva kinyílnak előtte a kapuk.

"A legfontosabb, hogy legyenek eredményeid, és a csapatfőnökök látóterében maradj. Fontos, hogy jóban légy velük, én meg mindenkivel jóban vagyok. Senkinek sem okoztam még csalódást. Nem kell puncsolni a melóért, de ott kell lenni a jó időben a közelükben."

Di Resta 46 ponttal a 14. helyen végzett tavaly a világbajnokságban, 11., 63 pontos csapattársa, Nico Hülkenberg a Sauberhez szerződött mellőle, így idén ő lesz a Force India vezető pilótája. Azt még nem tudni, kit kap maga mellé az istállóban.