Williams-tulajdonos lesz Hamiltonék főnöke

2013.01.21. 12:55

A Wiliamsben résztulajdonos, az istállónál eddig főigazgató Toto Wolffot szerződteti a múlt év végén menesztett Norbert Haug sportigazgató helyére a Mercedes, közölte hétfőn a német csapat.

Az osztrák lemond posztjáról a Williamsnél, részesedését viszont megtartja, és ezzel párhuzamosan részesedést vásárol a Mercedesben is. Feladata nagyjából Haug pozíciójának betöltése lesz, a csapatfőnök Ross Brawn mellett fog dolgozni menedzserként a gyárat képviselve.

A 41 éves szakember korábban maga is versenyzett sportautó-kategóriákban, a Williamshez 2009 végén szállt be, és most sem hagyja el, így egyszerre két Forma-1-istállóban lesz érdekeltsége.

   wolff

Haugnak 2012 végén a kudarcot valott Schumacher-projekt miatt kellett távoznia: három év alatt csak egy futamot nyertek, a középmezőnynél nem sikerült előrébb jutniuk a világbajnokságban. Területének egy kisebb részét Niki Lauda vette át a Mercinél, aki a mostani közlemény szerint szintén részesedést vesz a F1-teamben.

Wolffot Sir Frank Williams elengedte a Mercedeshez, megköszönte eddigi munkáját, és sok sikert kívánt neki az új helyén.

A Mercedes korábban Chris Hornert, a Red Bull Racing csapatfőnökét akarta megszerezni, de ez nem jött össze.

A németeknél új az egyik pilóta is, Schumacher helyére Lewis Hamilton érkezett, Nico Rosberg maradt.