Hamilton: Alonso a cél

2013.01.24. 13:30

Elvitte egy körre új csapata, a Mercedes legújabb utcai modelljét stuttgarti bemutatkozása és gyárlátogatása után Lewis Hamilton, hogy közben beszéljen idei szezonjáról. A McLarentől érkező angol a CLA-t próbálhatta ki, azt a típust, amit hamarosan, csak Magyarországon kezdenek gyártani a cég kecskeméti üzemében.

"Jól reagál, elegáns, és elég áramvonalas, az F1-es kocsimtól is az utóbbit várom majd" - viccelt Hamilton, mielőtt a lényegre tért.

A német környezet nem új neki, a McLarennél is Mercedes-motoros géppel ment az előző hat évben, sőt, 13 éves kora óta támogatja őt a vállalat, már gokartban a hivatalos tuningcég, az AMG csapatában versenyzett Nico Rosberggel, aki idén az F1-ben is a csapattársa lesz.

A Merci tavaly középcsapatnál nem tudott előrébb lépni, pár hete még Hamilton is szkeptikusan beszélt győzelmi esélyeiről, de mióta egy menő pilóta és egy menő szakértő is azt jósolta, szerinte nyerni fog, legutóbb már pozitívabban állt a dologhoz.

"Lépésről lépésre megyünk. Először vezetnem kell az autót, addig nem tudok mérvadóan segíteni a munkában. Igyekeznem kell magam köré építeni a csapatot, és Nico segítségével a helyes irányba terelni. Mindenek előtt érjünk célba, aztán álljunk dobogóra, nyerjünk egy versenyt, aztán nyerjünk több versenyt. Aztán meglátjuk, mi kell a világbajnoksághoz" - nyilatkozta most.

   hammerci1

Fernando Alonso volt az, aki kijelentette, neki mindig Hamilton marad a legerősebb ellenfél.

"Megtisztelő, hogy egy olyan pilóta, mint Fernando ilyet mond rólam. Ő az egyik legjobb, ha nem a legjobb. Mindig jó, ha pozitív dolgokat hallok tőle. Vele szeretnék versenyezni idén, azt hiszem, ez a csapat és az én célom is" - dicsért vissza az angol.

Hamilton az érdemi munkát február 4-én kezdheti meg, amikor Jerezben bemutatják az idei Forma-1-es modellt, majd másnap indul a tesztelés. Az első futamig, március 17-ig még szűk két hónap van.