Adél
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

A tulaj felesége próbálja ki az új Williamset

2013.01.28. 20:06

Elsőként Susie Wolff tesztelheti, február közepén, a Forma-1-es Williams istálló idei versenyautóját. Hétfőn jelentették be, hogy a csapat részvényesének és korábbi ügyvezető igazgatójának, Toto Wolffnak a felesége teszi majd meg az első köröket a 2013-as, FW35 jelzésű modellel. Nem a február 19-én, Barcelonában kezdődő hivatalos bemutatkozó teszten, hanem előtte pár nappal egy kisebb spanyol pályán.

A skót születésű, 30 éves Susie Wolff hét évig a német túraautó-bajnokságban (DTM) szerepelt, tavaly április óta dolgozik a Williamsnek tesztpilótaként, és az idén többször, elsősorban az aerodinamikai fejlesztések tesztelésénél kap szerepet.

Susie Wolff férje, Toto múlt héten hagyta el a Williams igazgatói posztját a rivális Mercedes kedvéért, de részesedését megtartotta az istállóban.

A Williamsnél az idei vb-sorozatban az előző szezonban a Spanyol Nagydíjat megnyerő venezuelai Pastor Maldonado, valamint az újonc finn Valtteri Bottas lesz a két versenyző.

Az 1980 és 1997 között kilenc konstruktőri világbajnoki címet nyerő team tavaly a nyolcadik helyen zárta a pontversenyt.