Nagyon ütős az új Sauber

2013.02.02. 12:57

A Sauber hinwili központjában mutatta be szombat délben idei Forma-1-es autóját, a C32-est. A gép fantasztikusan néz ki, a szürke, vagy inkább grafit szín telitalálat. Továbbra is Ferrari-motor hajtja, korszakalkotó megoldások kívülről nem látszanak rajta, ahogy Monisha Kaltenborn csapatfőnökasszony elmondta, tavalyi, igen sikeres elődjére épül.

"Izgatott vagyok, de egy kicsit aggódom is. A cél tiszta és egyszerű, fejlődni akarunk. A C32 alapja az elődje, ami nagyon versenyképes volt, sok erősséggel és pár gyenge ponttal. A mérnökeink az erősségekre építtek, és megpróbálták kiiktatni a gyengéket."

   sc32

A Sauber vadonatúj pilótapárossal indul, az F1-ből kimaradt Kamui Kobajasit és a McLarenhez szerződött Sergio Perezt a Force Indiától szerződtetett Nico Hülkenberg és a tesztpilótából előléptetett Esteban Gutierrez váltja. Céljuk, hogy megszerezzék a csapat első győzelmét, ami 20 év alatt eddig nem jött össze.

   sc32 1

Szeretnének túltenni a tavalyi eredményeken, amikor négyszer állt dobogón, és hatodik lett a gyártók között a Sauber, ami a legjobb teljesítménye.

A svájci istálló az ötödik, ami leleplezte új kocsiját a Lotus, a McLaren, a Ferrari és a Force India után.