A Ferrari pihenteti Alonsót

2013.02.04. 10:24

Jónéhány napja kiderült, Fernando Alonso kihagyja az első teljes hivatalos teszthetet, pénteken, az új autó bemutatóján ő és az elnök, Luca Di Montezemolo is hosszan beszélt róla, hogy miért.

"Nagy érdeklődéssel követem a tesztet, és minden információt átnézek, ami Jerezből érkezik. A következő hetekben én is a bajnokságra készülök. A csapat lefoglalt decemberben és januárban, egy héttel ezelőttig mindig volt tennivalóm. Az a helyes, ha most hátralépek kicsit, és azon dolgozom, hogy 100 százalékos legyek Ausztráliától Brazíliáig" - kente el a választ Alonso, de Montezemolo konkretizálta a helyzetet.

"A döntéseket a csapat hozza, nem a pilóták. De a pilótákkal egyetértésben hozzuk őket. Fernando további edzési lehetőséghez jut ezzel. A jerezi teszt nem a teljesítményre megy, ezért úgy döntöttünk, hogy folytassa a személyes felkészülését, Barcelonára legyen kész, ahol már inkább a gyorsaságra koncentrálunk" - vagyis egyértelműen arról van szó, hogy az első hét még csak az autó bejáratásáról szól, másrészt Jerezben nincs is futam, így semmi lényegesről nem marad le a spanyol.

   alomonte

Alonso így nyugodtan rápihenhet az idényre, mert utána csak 19-én van jelenése, már Barcelonában, a Spanyol GP pályáján. Valószínűleg nem volt nehéz meggyőzni a távolmaradásról, sőt, ő kérhette, ugyanis abban is biztos, nem lesz még egy olyan bolond szezon, mint a tavalyi, amikor az első hét futamot hét pilóta nyerte meg: azonnal kiemelkednek a legjobbak.

"Idén nehezen ismétlődik meg a hét futam, hét győztes kezdés. Szerintem az egyszeri alkalom volt. Az új szabályokkal változott az F1, de a szezon második felében, amikorra stabilizálódott a helyzet, feljöttek a topcsapatok, akik az utóbbi pár évben is nyertek, előre törtek. Gyakorlatilag két-három istálló fogja megnyerni az összes versenyt, nekünk egynek kell lennünk közülük" - fejtegette az F138-as leleplezésekor.

A szezonig még többet lazíthat Alonso, az első futam pontosan hat hét múlva, március 17-én lesz, Melbourne-ben.