Hamilton még a matricákra is figyel

2013.02.12. 11:09

Túl van első hivatalos munkáján a Mercedesnél Lewis Hamilton, a múlt heti jerezi teszten két napot vezetett, és jó köridővel, de mindenek előtt jó sok körrel - az utolsó napon 145-tel - az élmezőnyben végzett. Első napján az autó hibája miatt kicsúszott, a másodikon viszont szinte mindent bepótolt.

Csapatfőnöke, Ross Brawn igen elégedett vele, közhely, de tényleg az egekig magasztalta.

"Nyilván tehetséges, de az F1 ennél sokkal több. Sok tehetséges pilóta van, de a másik rész hiányzik belőlük. Benne megvan minden. Nagyon egyértelmű és egyenes, sok dologban nagyon egyszerű, és elmondja, mit gondol. Figyel a részletekre, meghatározza, milyen szintre kell eljutnunk" - idézte az Autosport Brawnt.

Hamiltont nem titkoltan azért igazolták, hogy három év stagnálás után fellendítse a Mercedes F1-projektjét, és a következő három évben ne csak egyetlen futamot tudjanak megnyerni.

  hamstick

"Tisztáztuk vele már a legelején, hogy közre kell működnie a megoldásban, hogy arra a szintre érjünk, amit kitűztünk. Tudja, mi a feladata, érti is, élvezi is a helyzetét. Beszél a nézőpontjairól, segít megértenünk, mire koncentráljunk. Motiválja a csapatot, a teszten keményen összedolgozott a mérnökökkel. Akkor is jelen volt, amikor nem is ő vezette a kocsit, hallgatta a fejhallgatón, hogyan megy a munka. Mindent hoz, amit reméltünk, a kritikája segít és előre mutat."

Ahogy általában a legjobbak, Hamilton is egészen nevetségesnek tűnő aprólékossággal közelít a munkájához, mesélte Brawn: "Minden érdekli a kocsin, még az is, ha a matricákat nem pontosan ragasztjuk fel rá. Remek szeme van a részletekhez, nagyon erős tagja lesz az istállónknak, és ezt is akartuk elérni".

Hamilton és a Mercedes jövő keddtől folytatja a felkészülést a szezonra a második hivatalos teszten, már Barcelonában.