Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Mi ez a lyuk a Ferrari orra alatt?

2013.02.13. 14:02

Érdekes részletet fotózott le a Gazzetta dello Sport a Ferrari orrán a jerezi teszt utolsó délutánján. Az autó orra alatt mintha egy nyílás lenne, ami az előtte való három napon még nem volt ott. Az olasz lapok azt írják, a Ferrari azt mondta nekik, a lyuk "hűtésre szolgál". De hogy mit, azt nem pontosították.

Az auto.it négy dologra gondol. Az első, hogy simán a pilótafülkét hűtik vele. A második, hogy az autó elektronikus rendszerét - ez furcsa feltételezés. A harmadik, hogy a váltót, valamilyen csatornarendszeren keresztül, amit szintén nem egyszerű elképzelni. A negyedik, hogy a KERS akkumulátorát, ami a pilóta mögött van - talán ez a legésszerűbb magyarázat.

   fbuco

Csakhogy az autó elején nem lehet olyan nyílás, ami a pilóta hűtésén kívül másra szolgálna.

Ami biztos, a teszteken bármilyen szabálytalan megoldást fel lehet szerelni az autókra, mert a gyakorlást nem a FIA, hanem a csapatok szervezik, így nem számít hivatalos vb-eseménynek.

Ha a jövő kedden, Barcelonában folytatódó teszten is végig ott lesz, valószínűleg szabályos, és tényleg a versenyzőt frissíti vagy egy nagyon speciális találmány. Hasonló nyílás volt tavaly a Red Bullon és a Sauberen, csak az az orr tetején, és tényleg a pilótát segítette.