Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Totálisan ütköző sztárjóslatok Hamiltonról

2013.02.13. 11:33

Talán az előszezon legnépszerűbb kérdése, hogy mire lesz képes Lewis Hamilton a Mercedesnél? Elmondta már a véleményét Fernando Alonso és Martin Brundle is, eddig - az Index után - Mika Hakkinen az első, aki nem jósol szép évet az angolnak.

"Hogy őszinte legyek, a szezon első tesztje lutri, nem kapunk teljes képet az autók teljesítményéről, vagyis korai még pontosat mondani, de ahogy Jerezben láttuk, a Mercedes nem igazán találja a sebességet, nincs ott, ahová vártuk. Nem várom komoly tényezőnek idén" - vonta le az első következtetéseket a BBC rádiónak a nyitótesztből Mika Hakkinen. Az exmclarenes világbajnok inkább volt csapatára tenne: "Erősen azt érzem, hogy a McLaren csúcsformában lesz idén".

   hakkdc

Teljesen ellentétes véleményen van Hakkinen excsapattársa, David Coulthard.

"A Mercedesnek nagyszerű a motorja, rengeteg tehetséges ember dolgozik ott, tehát ha az aerodinamikai részt eltalálják, nem tudom, miért ne nyerhetne több futamot is Lewis, sőt, bajnokságot - elemezte a helyzetet az Autosporton a skót. - A Merci pár éve sikertelen, de történelmien jók versenyautó-építésben. Volt idejük megnézni azt is, mit csinálnak a többiek, és a helyes irányba fordulni. Nico Rosberg tavaly nyert Kínában, és Lewis mindig is jobb volt nála, benne megvan az az extra. Állandóan ő emelkedett ki kettejük közül, vagyis ha Nico tudott nyerni egyet, akkor semmi kétség, hogy Lewis is képes egyre vagy többre is."

Hamiltontól nem titkoltan a Mercedes feltámasztását várja Ross Brawn csapatfőnök, ám az első teszteredmények és a pilóta nyilatkozatai eddig nem azt tükrözik, hogy ez idén összejön. A projekt viszont hároméves, és igazából 2014-től, a turbómotor érkezésétől várnak sokat.

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft