De mit csinál idén Michael Schumacher?

2013.02.27. 15:48

Befejezte Forma-1-es karrierjét az előző szezon végén Michael Schumacher, a hétszeres bajnok nyugdíjba vonult. Úgy tudni, marad a Mercedesnél, de versenyautók helyett utcai autókkal fog foglalkozni, azok fejlesztésében segít majd a gyárnak.

Nem Schumacher lenne viszont, ha képes lenne otthon ülni, néha kipróbálni egy csúcs-Mercit, és a gyerekeivel játszani: idén nagy szenvedélyéhez, a gokarthoz tér vissza. Leszerződött a leghíresebb gokartgyártó, a Tony Kart tesztpilótájának, és pár hete már gyakorolt is az istállóval Olaszországban. Persze ez nem elégíti ki, szinte biztos, hogy versenyezni is fog a kis négykerekűekkel.

Bő 11 éve, 2001-ben, F1-pályája csúcsán edzésképp nevezett a gokart-világbajnokságra, és majdnem megnyerte, dobogón végzett.

Schumacher annyira szeret gokartozni, hogy egy nagyobb projektbe is fogott: Michael Tilkével, a legtöbb F1-pálya tervezőjével gokartpályát épít Köln-közeli szülővárosa környékén. "Elkészültek a tervek, Európa legjobb kartpályáját hozzuk létre" - idézte a Kölner Express Tilkét.

A létesítmény a világbajnokság megrendezésére is alkalmas lesz.