Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Forma-1: Itt most bárki nyerhet

2013.03.02. 09:18

Az első barcelonai tesztből már kívülről is látni lehetett, hogy szoros az idei F1-mezőny, ugyanezt mondja most két igencsak belső ember, Mark Webber és Felipe Massa, de különösen az ausztrál.

"Hosszú ideje nem volt ilyen, évek óta. Most rengeteg erős autó van a szezon kezdetén. Ha majd beindul az idény, az erősebbek és a szervezettebbek kiemelkednek, de jelenleg bárki nyerhet. Nagyon gyors köröket láttunk az ellenfelektől, melóznunk kell, amilyen keményen csak tudunk. Magunkra koncentrálunk, ám jó tudni, hol tartanak a többiek. Tisztában vagyunk vele, hogy van pár gyors kocsi körülöttünk, nem vagyunk egyedül" - idézte az Autosport a második barcelonai teszten nyilatkozó Webbert.

A Red Bull-pilóta az első napot megnyerte, alig egy órát tudtak akkor száraz pályán körözni az eső miatt, de az RBR hamar tudott gyors időt futni.

Massa ezt emelte ki, vagyis hogy még mindig a Red Bull az, amit verni kell a győzelemért.

"A Red Bull biztosan ott lesz, mivel semmi nem változott a szabályokban. Nem veszítik el a fonalat, ahogy a McLaren sem fogja. Mindenki látja a helyes irányt nagyjából, nekünk is abba az irányba kell összeraknunk az autónkat. Mindenképp bizakodó vagyok, az év elején mindenki magabiztos. Az autó érzésre pozitív" - mondta, már saját Ferrariját is értékelve.

Az utolsó barcelonai teszt után csak bő másfél hét, és március 15-én indul a szezon Ausztráliában.