Még mindig a Red Bullt kell megvernünk

2013.03.07. 01:00

A hétvégén véget ért Forma–1-tesztszezon után Fernando Alonso azt még nem tudja, pontosan hol lesznek a mezőnyben, azt viszont már igen, hogy ki lesz az idén is a legerősebb ellenfél. A Red Bull, ahogy tavaly.

„A Red Bullt, a McLarent és a Lotust az élmezőnybe várom. A Mercedesnél rengeteget dolgoztak az autón a múlt szezon közepe óta, ők is ott lesznek. Nagy meglepetés lenne viszont, ha nem a Red Bull lenne a legerősebb" - mondta a Ferrari-pilóta a spanyol El Paisnak.

„Túl korai lenne bármit is megígérni, mert egyelőre nem tudjuk, hogyan állunk, az ausztráliai szezonnyitóig nem is fogjuk tudni. Michael Schumachernek volt a leggyorsabb a múlt szezon előtti teszteken, de mégis két McLaren uralta az első hétvégét. Tavaly úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy 1,6 másodperccel voltunk a riválisaink mögött, idén ennél már közelebb vagyunk hozzájuk" - tette hozzá a tavaly vb-második versenyző.

Alonso ferraris csapattársa, Massa, aki a hétvégi barcelonai teszten elhagyta az egyik kerekét, szintén azt nyilatkozta a napokban, hogy a Red Bullnak nagyon erős és stabil autója van, de kiemelte a Mercedest is.

Az idény jövő héten, március 15-én, Ausztráliában kezdődik az első szabadedzéssel, a versenyt vasárnap reggel rendezik.