Button: Itt az idő, hogy újra vb-t nyerjek

2013.03.09. 08:56

Jenson Button szerint a McLarennél nem engedhetik meg maguknak azt a teljesítményt, amit az elmúlt évben. Nem ártana végre nyerni is valamit.

„A csapat 2008 óta nem nyert világbajnokságot, én pedig legutóbb 2009-ben. Annak meg már négy éve, úgyhogy nagyon szeretnénk ismét az élen végezni, meg is teszünk majd mindent ennek érdekében. Persze Vetteltől kezdve most mindenki erről beszél,  Alonsónak is jó éve volt tavaly, mégse nyert, úgyhogy ő is ugyanezt fogja mondani" - idézi a Guardian Buttont, aki 2012-ben a második helyről kezdte az ausztrál szezonnyitót, végül ő lett a futamgyőztes.

„Ha meg is nyerjük az első versenyt, az nem jelenti azt, hogy világbajnokok leszünk, ez a múlt évben is kiderült. Egyszerűen nem lehet olyan szezonunk, mint legutóbb. Az autó nem volt megbízható, sokszor hibáztunk, az egész évadunk kiegyensúlyozatlan volt. Mindennek a terv szerint, simán kell mennie, mert a többiek nem fognak nagyot hibázni" - beszélt az elvárásairól.

Button a barcelonai teszt utolsó napján a harmadik helyen végzett, 1,3 másodperccel maradt le a Mercedes és eggyel a Ferrari mögött, de ekkora különbség a korábbi tesztek alapján nincs az autók között.

A Red Bull csapatfőnöke, Christopher Horner is úgy véli, Button esélyes lehet. „Ha az autója jó lesz, akkor miért ne lehetne? Egy olyan versenyző, akit biztosan nem fogunk lebecsülni".

A szezon március 15-én indul Ausztráliában, az első futamot jövő vasárnap rendezik.