Button: Kegyetlenül szoros lesz, ennyi

2013.03.11. 20:44

Pénteken kezdődik Melbourne-ben a Forma-1-es világbajnokság, a mclarenes Jenson Button szerint az eddigi talán legrejtélyesebb, legalábbis ami az erőviszonyokat illeti. Három hét tesztelés után is képtelenség megmondani, ki a leggyorsabb.

"Idén szerintem egyetlen csapat sincs tisztában az erősorrenddel. Extrém nehezen olvasható tél volt, a kocsik különböző benzinszintekkel mentek, és a gumikopással együtt nehéz pontosan megítélni, ki érkezik Ausztráliába a legmegfelelőbb autóval. Persze ez a játék része, a szezonkezdet mindig izgalmas, és a csúcspontja több hónapnyi kemény munkának és tervezésnek" - harangozta be az angol az idényt.

   jbgabona

Ő mindenesetre bizakodva rajtolhat, bármilyen is a gépe, ugyanis már háromszor nyert a futamon: 2009-ben a Brawn GP, 2010-ben és tavaly a McLaren versenyzőjeként. Vagyis ő a jelenlegi címvédő is: "Nagyszerű emlékeim vannak Melbourne-ből, háromszor győztem ott, imádom a helyet. Jobb pályán nem is indulhatna ez a kegyetlenül szoros világbajnokság".

Főnökei azt mondták, a McLaren már a pontszerzéssel is megelégedne az első GP-n, ami persze nehezen hihető. Nagyravágyóbb tervei vannak Button új csapattársának, Sergio Perez "nagy dolgokat" vár az idei McLaren kocsitól.

Az Ausztrál GP péntek hajnalban szabadedzésekkel indul, az időmérő és a verseny magyar idő szerint szombat, illetve vasárnap reggel hétkor kezdődik.