10 pilóta nyerhet Ausztráliában

2013.03.14. 14:47

Azt akarja mondani, hogy 10 pilóta megy a vasárnapi futamnak reális győzelmi esélyekkel?

Azt.

Ez hangzott el a hétvégi Ausztrál Nagydíj első hivatalos sajtótájékoztatóján egy újságíró és Fernando Alonso között. Már eddig is sokat mondtuk-írtuk a napokban, hogy kiszámíthatatlan az erősorrend az első futam előtt, és most a pilóták is ugyanezt mondják: nem tudják, mire számítsanak. A teszteredmények szorosan alakultak, a Mercedes és a Ferrari kiugrását senki nem veszi komolyan, így annyit sejtenek ők is, hogy szoros lesz a mezőny.

"Szerintem Mercedes, McLaren, Lotus, Ferrari és Red Bull, nehéz választani közülük. Senki nem tudja jelenleg, ki nyerheti ezt a versenyt. Választ kell kapnunk néhány kérdésre, amire a téli teszt sosem ad választ. Talán nem történik az, mint tavaly, hogy hét győztes sok csapatból, arra számítok, hogy az öt topcsapatnak némi előnye lesz, ám közülük nem látjuk még, kié lehet az az extra két-három tized, ami a győzelemhez kell. Képtelenség favoritot jelölni" - fejtette ki véleményét Alonso.

Egy éve öt istálló hét pilótája nyerte az első hét futamot, a Williams is győzött, rajtuk kívül újra előre vár mindenkit a ferraris.

   vettalo

Csatlakozott hozzá Sebastian Vettel: "Jó, hogy kezdünk végre, mert már nagyon szeretném tudni, hol is tartunk. Azt hiszem, fogalmunk sincs, egyikünknek sem. Nem hinném, hogy bárkinek is van. Nem tudjuk azt sem, a többiek hol tartanak, csak azt, hogy nagyon szoros lesz. Holnap meglátjuk, hogy a helyes irányba dolgoztunk-e".

A szakvélemények szerint a Red Bullnak lehet némi fórja, ám ezt a világbajnok rendszeresen tagadta. Jenson Button pár napja nyilatkozta, hogy nincs ötlete az erőviszonyokról, a befutóról meg végképp nincs. Kimi Raikkönen szavajárása jelenleg a meglátjuk, annyira bizonytalan ő is az esélyeket tekintve.

A péntek hajnali szabadedzések után már többet fogunk sejteni, de tudni csak a szombati időmérő után lehet bármit is. És az még mindig csak az időmérő, a futamon újra átalakulhat az erősorrend. Rajt vasárnap reggel hétkor - magyar idő szerint.

Idén utoljára van Vodafone-McLaren

A szezon befejeztével véget ér a McLaren és jelenlegi névadó szponzora közötti kapcsolat, közölte csütörtökön az istálló. A 2013-ban lejáró szerződésüket nem újítják meg, a csapat december 2-án jelenti be új főtámogatójának nevét. A telekommunikációs cég 2007-től volt a McLarennel, legnagyobb közös sikerük Lewis Hamilton 2008-as világbajnoki címe.