Az RBR sumákolt, Button kiborult, Kimi örül

2013.03.15. 16:17

Az első idei szabadedzésnap nagyjából azt hozta, amit várni lehetett az erőviszonyoktól: elöl van a Red Bull, viszont mögötte a mezőny nem annyira szoros. Rendben van a Mercedes és a Ferrari, a Lotus nagyon is. A McLaren viszont nagyon nincs.

"A Red Bull masszív, mint mindig, nyilvánvalóan végigsumákolták az egész telet, ahogy számítottuk. A semmiből húztak elő remek időket, de nem érzem úgy, hogy kilométerekre lennénk tőlük" - nyilatkozta Lewis Hamilton, aki hetedikként zárt pénteken, míg csapattársa, Nico Rosberg harmadikként. A két Merci gyors volt, csakhogy a németnek elromlott a sebességváltója, az angol pedig technikai hiba miatt csúszott ki. Mivel mindketten percekkel a második tréning vége előtt estek ki, munkaidőt nem veszítettek.

   kimvett

"A Red Bull megmutatta, hogy nagyon versenyképes, bár ebben nem is kételkedtünk. De azt még nem tudjuk, mi is az igazi erősorrend az első négy istálló között. Sejtettük, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, és ez most be is igazolódott" - idézte az Autosport a Ferrari-mérnök Nicolas Tombazist. Egyetért vele pilótája, Fernando Alonso, aki hatodikként zárt: "Kiderült, hogy Vettel gyors, de mindenki más szorosan együtt van. És ez még csak a péntek. Várjuk meg az első két versenyt".

Kimi Raikkönen negyedik, társa, Romain Grosjean ötödik helye optimistává teheti a Lotust. "A kocsi jól felel, ám még sok dolgunk van a legjobbakig. Az utolsó tavalyi futamokhoz képest is mintha közelebb lenne a gép az élhez" - bizakodott a finn.

Nemúgy a mclarenes Jenson Button, aki 11. és szomorú volt pénteken. "Ahogy ma mentek a dolgok, már a pontszerzés is pozitív lenne. Nyilvánvalóan nem vagyunk gyorsak. A kocsit nem jó érzés vezetni, rengeteg feladatunk van. Az utolsó teszt után már tudtuk, hogy nincs meg a kellő sebességünk. Egy másodperccel le voltunk maradva, itt meg még jobban le vagyunk, és ez helytelen. Jónéhány gyenge pontja van a gépnek, keressük a megoldásokat" - borult ki az angol.

A munka szombat hajnalban a harmadik szabadedzéssel folytatódik Melbourne-ben, az Ausztrál GP időmérője magyar idő szerint reggel hétkor lesz.