Törtek a kocsik az esős ausztrál időmérőn

2013.03.16. 11:58

A viharos időjárás miatt le kellett fújni a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét. Az első szakaszt még megrendezték a szakadó esőben, több versenyző is összetörte az autóját.

Az edzés elején Felipe Massa vágta oda csúnyán a Ferrarit, az autó elejét bontotta le, miután keresztbefordult a vizes pályán. A brazilnak volt mért ideje, ezért folytathatja a holnapra halasztott második szakaszban.

A mercedeses Hamilton is megpördült, neki a hátsó szárnyát nyomta meg a gumifal, ám a pályán maradt, folytatta. Közben a caterhames újonc, Van der Garde is felszántotta a füvet, miután kicsúszott.

Az első húsz perc végén egy másik újonc, a sauberes Gutierrez ugyanott vágta oda az autóját, ahol Massa, és nem is tudott továbbmenni. Pic a Caterham orrát zúzta le, kettejük balesetével ért véget az első szakasz.

A pályamunkások megkezdték a letört alkatrészek eltakarítását, de a viharos idő miatt az edzés már nem folytatódott. Magyar idő szerint hajnal 1-től alakul majd ki a végleges rajtsorrend, akkorra halasztották a kvalifikáció befejező két harmadát. A verseny reggel héttől lesz.