A száraz gumi csak nedves pályára jó

2013.03.22. 14:15

Már Ausztráliában is szenvedett hosszabb távon az új Pirelli-gumikkal a Red Bull: az időmérőt könnyen nyerte Vettel és Webber, a futamon viszont visszaestek, és a bajnok is csak harmadikként tudott befutni, igen jelentős hátránnyal.

Úgy tűnik, problémájuk Malajziában is fennáll, a pénteki szabadedzéseken pillanatok alatt elhasználták a lágy gumikat, így hiába gyorsak pár körön át, hamar le kell cseréltetniük az abroncsokat. Kimi Raikkönen Ausztráliában leginkább azzal nyert, hogy csak kétszer állt meg kerékért, míg a többiek háromszor.

   vettelpirelli

"Az egész F1 a gumik körül forog jelenleg. Minden. Gumi, gumi, gumi, gumi, gumi. A száraz gumik csak nedves pályán használhatóak" - hangzott Webber meghökkentő véleménye, vagyis a száradó aszfalton bírják csak tovább pár körnél.

"A versenytempó rendben, de csupán amíg a gumik tartanak. Nem néz ki túl jól a helyzet. Remélem, van elég gumink, hogy túléljük a futamot. Durván fogyott ma a gumi mindenkinél, szóval mélyen az autó képességei alatt körözgetünk. Nincs benne sok élvezet, de ez van" - nyilatkozta Vettel.

Legutóbb Michael Schumacher szólt be ennyire a Pirellinek, még tavaly májusban, ugyanezért. Az olasz céget viszont nem izgatja a kritika.

"Visszanézhetjük a nyilatkozatokat az előző két szezonból, és ugyanilyeneket találunk. Amíg nem hangolják össze a kocsi és a gumi működését, ez lesz. Hat-nyolc futamon át tarthat ez a helyzet. Miközben évek óta a legizgalmasabb melbourne-i versenyen vagyunk túl. Vagy akarják, hogy unalmas futamokat kreáljunk?" - replikázott Paul Hembery Pirelli-főnök.

A szombati időmérőre és a vasárnapi futamra is esőt várnak, a csapadék az, ami megoldhatja a Red Bull gondjait.

Kimi Raikkönen és a többiek nem kritizálták a gumikat.