Ecclestone: Vettel helyében azt feleltem volna, mint Kimi Raikkönen

2013.03.28. 10:16

A hét elején már beszólt a Red Bull Racingnek Bernie Ecclestone a vasárnapi Vettel-Webber-balhé miatt, most pedig nyíltan a világbajnok mellé állt az ügyben. Vettel a csapatutasítás ellenére megelőzte a másik Red Bull-lal induló Webbert, és megnyerte a Maláj GP-t - Ecclestone szerint helyesen.

"Ha én lennék Sebastian Vettel, és három vb-t nyertem volna a csapatnak, és valaki a rádión elkezdene igazgatni, valószínűleg azt felelném, mint Kimi Raikkönen tavaly, amikor elkezdték igazgatni: tudom, mit csinálok" - utalt vissza az üzletember a finn abu-dzabi kalandjára, amikor arra figyelmeztették, melegítse a gumikat és figyeljen Fernando Alonsóra. Ő az azonnal klasszikussá vált szavakkal válaszolt.

Ecclestone szerint a németet nem lehet visszafogni: "Mindig azt mondom, mutassatok nekem egy boldog vesztest. Sebastian nem vesztes. Sebastian győztes".

John Watson F1-es futamgyőztes és volt szakkommentátor felvetette, ő istállóvezetőként eltiltaná Vettelt egy futamról, de ez Ecclestone szerint (is) nonszensz.

"Szóba sem jöhetne. Annyit mondanék Sebastiannak, legközelebb ne csinálj belőlem hülyét. Meg ugye nekik mindegy, ki nyer. Ők a bajnokságot akarják, mi különbség lenne az ő szempontjukból?" - célzott a Red Bull Racing érdekeire.

Az első reakciókból az jött le Chris Horner csapatfőnök komolyan megharagudott pilótájára, ám másnap már ő is elkezdte védeni a világbajnokot.