Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kimi Raikkönen is esélyes a Red Bullhoz

2013.04.02. 10:11

Név szerint említette a Red Bull Racinghez Mark Webber helyére Kimi Raikkönent a csapattulajdonos Dietrich Mateschitz. Az üzletember a speedweek.de-nek beszélt az ausztrál utódlásáról.

Webber múlt hétvégén került összetűzésbe csapattársával, Sebastian Vettellel, amikor a német az istálló tiltása ellenére megelőzte, és megnyerte a versenyt. Webber kiakadt, dühös lett Vettelre, Webber ügynöke azonnal azt mondta, a két pilóta egyike távozik a szezon végén.

Chris Horner csapatfőnök ezt cáfolta, de az tagadhatatlan, hogy Webber szerződése lejár az év végén. Évente hosszabbított eddig, azt Horner sem tudta biztosra mondani, hogy újra megteszi. Sőt, a bild.de állítja, megy.

Webber augusztusban 37 éves, vagyis visszavonulókorba jut, erre utalt Mateschitz is, aki ennek ellenére megtartaná.

"Csak ő tudja, hogy visszavonul-e, de az biztos, hogy van esélye a helyre, mindig szívesen látjuk itt - mondta a tulaj, de folytatta. - Csakúgy, mint egy fiatalt, akár Ricciardót, akár Vergne-t a Toro Rossóból. Kimi menő és gyors, neki is van sansza. Tudom, hogy ez kissé diplomatikus válasz, és nyitva hagyja a kérdést, elnézést érte, de így állnak a dolgok. Minden más spekuláció."

A két STR-pilóta előléptetése meglepetés lenne, mert most már több mint egy év alatt egyikük sem mutatott semmit a kiscsapatnál. Raikkönen jól érzi magát a Lotusnál, idén az első futamot megnyerte, nála minden attól függhet, hogy alakul az élete jelenlegi istállójánál. Ha jönnek a futamgyőzelmek, és vb-esélyes lesz ebben az évben, nehéz elképzelni, hogy távozzon, ám ha nem, a Red Bull az utóbbi években mutatott formája alapján szinte garancia a sikerre: ésszerűtlen lenne, ha nem ugrana, ha hívnák.

A finnek jó a kapcsolata a Red Bull-lal, személyes szponzora volt éveken át, és finanszírozta egyévnyi rali-vb-részvételét is.

Szintén erősíti váltása lehetőségét, hogy Vettellel igen jóban van, a legjobb haverja a pilóták közül. És nem is ő van oda a bajnokért, hanem inkább Vettel az ő nagy tisztelője, ez tavaly Abu-Dzabiban is kiderült.

A Sport Week úgy tudja, Webbernek a Porsche már ajánlatot tett 2014-re, hogy szálljon be újrainduló Le Mans-projektjébe, legyen az egyik vezérpilótája.