Hamilton hiányától szenved a McLaren

2013.04.09. 15:31

Pocsékul kezdte a szezont a McLaren, két pilótája két futamon összesen 4 pontot szerzett. Az átalakított autó gyenge, nem úgy sikerült, mint várták, aminek oka Lewis Hamiton elvesztése, állítja John Watson, aki a 70-es, 80-as években öt F1-futamot nyert, négyet a McLarennél.

"A Red Bullnak, a Ferrarinak, a Mercedesnek két-két magas szintű pilótája van, míg a McLarennek csak másfél. Sokan meglepődtek, hogy Hamiltont Sergio Perezzel helyettesítik. Egy körön gyors, de az még kérdés, hogy versenytávon mire képes. Voltak tavaly nagy futamai, de azt nem tudom, az autóról mennyi információt képes visszaadni. Egy jó kocsiban valószínűleg jó lenne, de azt nem látom, mire képes egy alulteljesítővel" - szólta le kissé a mexikóit.

Pereznek eddig egy 11. és egy 9. helye van, tavaly a Sauberrel háromszor is dobogóra állt. A McLaren tehetsége mellett gazdag személyes szponzora, a Telmex miatt is igazolta le, jól jön a csapatnak, mert ezév végén elveszítik eddigi támogatójukat, a Vodafone-t.

A dél-amerikainak persze nehéz a dolga, mert ahogy Watson is mondta, az új McLaren eddig igen gyenge. Az istálló viszont híresen gyorsan képes összekapni magát, hangoztatják, hogy most is így lesz.

"Megvan a forrásuk és az infrastruktúrájuk, hogy megoldják a problémákat, csak abban nem vagyok biztos, hogy tudják, hol van a probléma" - feltételezi a BBC-nek nyilatkozó Watson.

Ellentmond viszont neki Jonathan Neale, a McLaren menedzser-igazgatója, állítja, elégedettek Perezzel, és tudják, mit kell tenniük az autóval.

"Igazán jó volt eddig, a csapatból mindenkire nagy hatással van, nem csak vezetési tudása, de a kommunikációs készsége miatt is. Rengeteget kell még tanulnia, és bele kell szoknia az új csapatába. Újak neki a körülmények és új mérnökei vannak. Nagyon kíváncsi, könnyen alkalmazkodik. Nem velünk volt élete két legkönnyebb versenye, mert eddig nem kapta meg a megfelelő autót, tehát semmi nyomás nincs rajta. Majd ha jó gépet kap, akkor lesz elvárás vele és Jensonnal szemben is."

Neale azt is tagadta, hogy tanácstalanok lennének: "Tudjuk, hogy mi a probléma a kocsival, már Ausztrália és Malajzia között is sikerült javítanunk rajta. Kínába új alkatrészeket viszünk, néhány rutin, néhány válasz a pillanatnyi gondjainkra".

A sanghaji futam hétvégén lesz, a 2012-es versenyt Hamilton jelenlegi csapattársa a Mercedesnél, Nico Rosberg nyerte.