Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Olaj a tűzre Vetteltől: Újra ugyanezt tenném

2013.04.11. 15:11

Kijelentette a hétvégi kínai futam előtt Sanghajban Sebastian Vettel, hogy újra megelőzné csapattársát, Mark Webbert az istálló tiltása ellenére is: ha most kellene döntenie, hasonlóan cselekedne, mint három hete Malajziában.

"Valószínűleg ugyanezt tenném. Ha végiggondolnám, megfontolnám, mire kérnek, hogy Markot akarják elsőnek, engem másodiknak, ismét ugyanúgy csinálnám" - nyilatkozta a világbajnok egy sajtótájékoztatón.

Meg is indokolta, miért: "Ő nem érdemelte volna meg (a győzelmet). Tiszteletben tartom a csapat érdekeit, de Mark nem érdemelte volna meg. Sosem támogatott engem. Versenyzőként tisztelem, csakhogy több mint egy olyan alkalomra emlékszem, amikor segíthetett volna a csapatnak, ám nem tette".

Vettel az előzéssel megnyerte a Maláj GP-t, Webber kiborult rá. Pár nap múlva azt nyilatkozták az RBR-től, hogy rendezték az ügyet, Vettel sokadszor is bocsánatot kért, csakhogy csütörtöki szavai nem azt tükrözik, hogy bármit is megbánt volna. Ami biztos, az istálló teljesen kettészakadt, Vettel és Webber a továbbiakban abszolút egymás ellen is versenyez.

Teheti, mert Chris Horner csapatfőnök az Autosportnak megerősítette, csapatutasítást többé nem alkalmaznak, végképp nem a szezon ilyen korai szakaszában.

Malajziában állítólag azért tették, hogy biztosan megtartsák a futamon elfoglalt első és második helyüket, és a gumikat kímélve célba juttassák mindkét autójukat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?