Olaj a tűzre Vetteltől: Újra ugyanezt tenném

2013.04.11. 15:11

Kijelentette a hétvégi kínai futam előtt Sanghajban Sebastian Vettel, hogy újra megelőzné csapattársát, Mark Webbert az istálló tiltása ellenére is: ha most kellene döntenie, hasonlóan cselekedne, mint három hete Malajziában.

"Valószínűleg ugyanezt tenném. Ha végiggondolnám, megfontolnám, mire kérnek, hogy Markot akarják elsőnek, engem másodiknak, ismét ugyanúgy csinálnám" - nyilatkozta a világbajnok egy sajtótájékoztatón.

Meg is indokolta, miért: "Ő nem érdemelte volna meg (a győzelmet). Tiszteletben tartom a csapat érdekeit, de Mark nem érdemelte volna meg. Sosem támogatott engem. Versenyzőként tisztelem, csakhogy több mint egy olyan alkalomra emlékszem, amikor segíthetett volna a csapatnak, ám nem tette".

Vettel az előzéssel megnyerte a Maláj GP-t, Webber kiborult rá. Pár nap múlva azt nyilatkozták az RBR-től, hogy rendezték az ügyet, Vettel sokadszor is bocsánatot kért, csakhogy csütörtöki szavai nem azt tükrözik, hogy bármit is megbánt volna. Ami biztos, az istálló teljesen kettészakadt, Vettel és Webber a továbbiakban abszolút egymás ellen is versenyez.

Teheti, mert Chris Horner csapatfőnök az Autosportnak megerősítette, csapatutasítást többé nem alkalmaznak, végképp nem a szezon ilyen korai szakaszában.

Malajziában állítólag azért tették, hogy biztosan megtartsák a futamon elfoglalt első és második helyüket, és a gumikat kímélve célba juttassák mindkét autójukat.