Perez lemásolta Hamilton ciki boxkiesését

2013.04.12. 16:32

Ugyanúgy fejezte be a Kínai GP első szabadedzését a mclarenes Sergio Perez pénteken, ahogy a 2007-es kínai futamot Lewis Hamilton: a depóban csúszott a kavicságyba, és ottragadt.

Öt és fél éve Hamilton favorit volt a világbajnokságra, 17 ponttal vezetett Kimi Raikkönen előtt, amikor az utolsó előtti versenyen érthetetlenül sokáig váratta a McLaren a kerékcserével a száradó pályán. Már úgy jött a depó felé, hogy látszódott a szövet a gumiréteg alatt, nem tudta bevenni a boxutca kanyarját, a kavicsba sodródott, és ott is ragadt. (Az utolsó versenyen aztán csak két pontot szerzett, így Raikkönen lett a bajnok.)

Perez kiesése

Sergio Perez, épp a Hamiltontól megörökölt McLarenben, most a tréning végén tartott a garázsba, ugyanott csúszott ki, ahol az angol anno, és a gumifalban végezte.

Utána a második edzésen a pályáról gázolt át a kavicságyon, abból kikecmergett, és visszajutott szerelőihez. A napot 11. helyen és jócskán meggyengült önbizalommal zárta.

"Nagyon nehéz nap volt. Nem értjük, mi történt. A gumi elkopott, lehűlt, amint a fékre léptem, a kerék blokkolt. Nem bízom az autóban, és ez megnehezíti a dolgokat. Rengeteg a kérdőjel, nem tudjuk, merre menjünk. Az autó kiszámíthatatlan. Szombaton nulláról kezdem teljesen új beállítással. Bízom benne, hogy elérjük a döntő harmadot az időmérőn" - nyilatkozta.

A fenti képeken látható Perez pénteki bukása, videón nem találtuk, de szerencsére olvasóink segítettek, köszönet. Íme:

Perez a kavicságyban