Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Perez lemásolta Hamilton ciki boxkiesését

2013.04.12. 16:32

Ugyanúgy fejezte be a Kínai GP első szabadedzését a mclarenes Sergio Perez pénteken, ahogy a 2007-es kínai futamot Lewis Hamilton: a depóban csúszott a kavicságyba, és ottragadt.

Öt és fél éve Hamilton favorit volt a világbajnokságra, 17 ponttal vezetett Kimi Raikkönen előtt, amikor az utolsó előtti versenyen érthetetlenül sokáig váratta a McLaren a kerékcserével a száradó pályán. Már úgy jött a depó felé, hogy látszódott a szövet a gumiréteg alatt, nem tudta bevenni a boxutca kanyarját, a kavicsba sodródott, és ott is ragadt. (Az utolsó versenyen aztán csak két pontot szerzett, így Raikkönen lett a bajnok.)

Sergio Perez, épp a Hamiltontól megörökölt McLarenben, most a tréning végén tartott a garázsba, ugyanott csúszott ki, ahol az angol anno, és a gumifalban végezte.

Utána a második edzésen a pályáról gázolt át a kavicságyon, abból kikecmergett, és visszajutott szerelőihez. A napot 11. helyen és jócskán meggyengült önbizalommal zárta.

"Nagyon nehéz nap volt. Nem értjük, mi történt. A gumi elkopott, lehűlt, amint a fékre léptem, a kerék blokkolt. Nem bízom az autóban, és ez megnehezíti a dolgokat. Rengeteg a kérdőjel, nem tudjuk, merre menjünk. Az autó kiszámíthatatlan. Szombaton nulláról kezdem teljesen új beállítással. Bízom benne, hogy elérjük a döntő harmadot az időmérőn" - nyilatkozta.

A fenti képeken látható Perez pénteki bukása, videón nem találtuk, de szerencsére olvasóink segítettek, köszönet. Íme: