Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Vettel a Merci és a Ferrari miatt variál

2013.04.13. 15:08

Csak kilencediknek kvalifikált a Kínai Nagydíjra Sebastian Vettel, az időmérő utolsó, döntő harmadában szándékosan nem futott gyors kört. A lassabb, de tartósabb közepes gumin akarta kezdeni a futamot - mint Button és Hülkenberg -, ezért azt rakatta fel a hajrára, és így esélytelen lett volna a gyors, de gyorsan kopó puhákon köröző riválisai ellen - ezért inkább kímélte azokat. (A futamot azzal a szettel kell kezdeni, amivel az időmérőt befejezik.)

A taktika oka nem az, hogy a Red Bullnál biztosak benne, jobb lesz a közepesen indulni, hanem csupán annyi, hogy mást csináljanak, mint a többi esélyes: hátha így sikerül megverniük őket.

"Láttuk, hogy páran nagyon gyorsak, különösen a Ferrari és a Mercedes, ezért úgy döntöttünk, mi mást próbálunk. A puha gumi alig bírja, a közepes lesz a jobb versenygumi. Azt hiszem, egyértelmű, mivel próbálkozunk. Hogy bejön-e vagy sem, meglátjuk" - árulta el Vettel a sajtótájékoztatón.

Hamilton az élen és Raikkönen mellette, illetve Alonso mögötte természetesen puhán kezd, a finn beszélt is róla, hogy ezt tartják a legmegfelelőbb stratégiának, máskülönben ők is a közepest rakatták volna fel.

A rajt után az első hatnak pár kör múlva ki kell állnia kerékcserére, mert a puha hamar elhasználódik, ekkor várhatóan Vettelék kerülnek majd az élre. Kérdés, hogy ők mikor teszik majd fel a lágyakat, és mire jutnak azokkal.