Webber utolsóként indul: kifogyott a benzin

2013.04.13. 12:14

A rajtrács utolsó helyére sorolták vissza Mark Webbert a Kínai Nagydíjon, mert autójából nem tudtak megfelelő mennyiségű benzint kinyerni a kötelező ellenőrzéshez az időmérő után.

Az ausztrál a második időmérőharmad felénél állt meg a pályán, majd azt nyilatkozta, leesett a benzinnyomás az autójában, és már akkor arra célzott, problémáik lehetnek a kötelező 1 liternyi minta beszolgáltatásakor.

Így is lett, mégpedig azért, mert autójából kifogyott a benzin. A felügyelőknek a csapatvezetés elismerte, túl keveset töltöttek a gépbe.

"Az istálló elismerte, hogy nem töltött elegendő üzemanyagot a kocsiba. A jelentés szerint az egy liter helyett 150 milliliter maradt benne, ami arra sem elég, hogy saját erejéből eljuttassa a depóig" - szólt a felügyelők közleménye.

Chris Horner aztán az Autosportnak elmondta, valószínűleg a benzintöltőtartállyal lehetett gond, nem folyt át a megfelelő mennyiség a tankba, mint utólag tapasztalták, mintegy 3 kilónyi benzin benne maradt.

A probléma tavaly az Abu-Dzabi GP-n már előfordult a Red Bullnál, akkor Sebastian Vettel gépéből ugyanígy kifogyott, és az első helyett az utolsó helyről, illetve aztán a depóból rajtolt. Ott az időmérő legvégén történt meg, Vettel kocsija is megállt, már a tréning leintése után.

Webber a pályán megszerzett eredménye alapján a 14. helyről rajtolt volna, a mögötte lévők automatikusan eggyel előre ugranak.