Aliz
6 °C
14 °C

Webber utolsóként indul: kifogyott a benzin

2013.04.13. 12:14

A rajtrács utolsó helyére sorolták vissza Mark Webbert a Kínai Nagydíjon, mert autójából nem tudtak megfelelő mennyiségű benzint kinyerni a kötelező ellenőrzéshez az időmérő után.

Az ausztrál a második időmérőharmad felénél állt meg a pályán, majd azt nyilatkozta, leesett a benzinnyomás az autójában, és már akkor arra célzott, problémáik lehetnek a kötelező 1 liternyi minta beszolgáltatásakor.

Így is lett, mégpedig azért, mert autójából kifogyott a benzin. A felügyelőknek a csapatvezetés elismerte, túl keveset töltöttek a gépbe.

"Az istálló elismerte, hogy nem töltött elegendő üzemanyagot a kocsiba. A jelentés szerint az egy liter helyett 150 milliliter maradt benne, ami arra sem elég, hogy saját erejéből eljuttassa a depóig" - szólt a felügyelők közleménye.

Chris Horner aztán az Autosportnak elmondta, valószínűleg a benzintöltőtartállyal lehetett gond, nem folyt át a megfelelő mennyiség a tankba, mint utólag tapasztalták, mintegy 3 kilónyi benzin benne maradt.

A probléma tavaly az Abu-Dzabi GP-n már előfordult a Red Bullnál, akkor Sebastian Vettel gépéből ugyanígy kifogyott, és az első helyett az utolsó helyről, illetve aztán a depóból rajtolt. Ott az időmérő legvégén történt meg, Vettel kocsija is megállt, már a tréning leintése után.

Webber a pályán megszerzett eredménye alapján a 14. helyről rajtolt volna, a mögötte lévők automatikusan eggyel előre ugranak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?