Raikkönen: Leszorított a pályáról

2013.04.14. 16:48

Második lett a Kínai GP-n Kimi Raikkönen, de nem sok tartotta, hogy már a táv egyharmadánál kiessen. Sergio Perez McLarenjét akarta előzni, amikor a mexikói ráhúzott, leterelte a pályáról, így féktávon a finn nekiment hátulról. A Lotus eleje összetört, egy darab felhajlott, és a célig ott lifegett az kocsi elején.

"Jobban jöttem ki a kanyarból, azt gondoltam, hagy nekem elég helyet, de leszorított. Megpróbáltam elkerülni, ám a kerékvetőre és a fűre kényszerültem. A rázókő mentett meg, azon megtapadt a gumi. Csak lelassítani nem tudtam, belementem. Nem tudom, látott-e vagy mi történt, de esélyem sem volt kikerülni, mert elfogyott az út" - nyilatkozta Raikkönen.

Raikkönen és Perez harcol

Perez pökhendin ennyit mondott: "Kimi elfékezte magát, és belém jött". Az persze biztos, hogy a felügyelők sem látták szabálytalannak a mclarenest, az esetet vizsgálták, viszont nem büntettek.

Érdekes, hogy Raikkönen új szárnyat akart, az istállója viszont nem.

"Én le akartam cseréltetni, de miután megnézték, úgy gondolhatták, hogy nem éri meg, túl sok időbe telt volna. Nem tudom, az autó rendben volt végülis. Meg is lepődtem, hogy nem esett benne nagyobb kár, mivel elég keményen mentem neki. Azt gondoltam, több problémánk lesz ebből, de csak kicsit alulkormányozottabb lett a kocsi, és jobban ette az első gumikat" - foglalta össze.

Az újabb dobogós helyezésével második a világbajnokságban, Vettel csak három ponttal van előtte.