Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Az RBR cáfolja, hogy szívatta Webbert

2013.04.15. 17:29 Módosítva: 2013.04.15. 17:30

"Komplett marhaság, felejtsék el az összeesküvés-elméleteket. Aki ilyesmire gondol, nem tudja, itt miről van szó. Mark tudja, mi történt. Ennyi. Nincs összeesküvés. Darabokra szedjük az alkatrészeket, és kinyomozzuk, mi volt a baj" - határolta el magát attól az újságírói kérdéstől Chris Horner Red Bull-csapatfőnök, hogy szándékosan okozták-e pilótájuk, Mark Webber kieséseit a hétvégi Kínai Nagydíjon.

Az ausztrál autója az időmérőn üzemanyaghiány miatt állt meg a pályán, a futamon meg azért, mert leesett a jobb hátsó kereke. Mindezt megelőzte a három héttel ezelőtti vetteles előzésbalhé, amikor a csapattárs az istálló utasítása ellenére megelőzte Webbert, és megnyerte a Maláj GP-t. A vesztes kiborult, nagy botrány robbant ki, a győztes bocsánatot kért, majd múlt csütörtökön, Kínában visszavonta az elnézéskérését.

"Nonszensz. Nem azért rakjuk össze az autót eurómilliókért, hogy utána szabotáljuk" - erősítette meg Hornert Helmuth Marko, az RBR tanácsadója.

Niki Lauda, a Mercedes egyik főnöke is elképzelhetetlennek tartja, hogy ilyesmi megtörténjen: "Józan ember nem rakna fel kerékanyát szándékosan rosszul. Itt 320-szal mennek, ha egy kerék leesik, az élet vagy halál".

Közben a Radio Le Mans hétfőn arról számolt be, hogy Webber öt évre aláírt a 2014-ben a 24 órás versenyre visszatérő Porschéhoz, és elhagyja az istállót. A Porschétől viszont ezt azonnal cáfolták.

A 36 éves pilóta távozása már a három héttel ezelőtti balhé másnapján felmerült.