Árpád
-2 °C
3 °C

Az RBR cáfolja, hogy szívatta Webbert

2013.04.15. 17:29 Módosítva: 2013-04-15 17:30:07

"Komplett marhaság, felejtsék el az összeesküvés-elméleteket. Aki ilyesmire gondol, nem tudja, itt miről van szó. Mark tudja, mi történt. Ennyi. Nincs összeesküvés. Darabokra szedjük az alkatrészeket, és kinyomozzuk, mi volt a baj" - határolta el magát attól az újságírói kérdéstől Chris Horner Red Bull-csapatfőnök, hogy szándékosan okozták-e pilótájuk, Mark Webber kieséseit a hétvégi Kínai Nagydíjon.

Az ausztrál autója az időmérőn üzemanyaghiány miatt állt meg a pályán, a futamon meg azért, mert leesett a jobb hátsó kereke. Mindezt megelőzte a három héttel ezelőtti vetteles előzésbalhé, amikor a csapattárs az istálló utasítása ellenére megelőzte Webbert, és megnyerte a Maláj GP-t. A vesztes kiborult, nagy botrány robbant ki, a győztes bocsánatot kért, majd múlt csütörtökön, Kínában visszavonta az elnézéskérését.

"Nonszensz. Nem azért rakjuk össze az autót eurómilliókért, hogy utána szabotáljuk" - erősítette meg Hornert Helmuth Marko, az RBR tanácsadója.

Niki Lauda, a Mercedes egyik főnöke is elképzelhetetlennek tartja, hogy ilyesmi megtörténjen: "Józan ember nem rakna fel kerékanyát szándékosan rosszul. Itt 320-szal mennek, ha egy kerék leesik, az élet vagy halál".

Közben a Radio Le Mans hétfőn arról számolt be, hogy Webber öt évre aláírt a 2014-ben a 24 órás versenyre visszatérő Porschéhoz, és elhagyja az istállót. A Porschétől viszont ezt azonnal cáfolták.

A 36 éves pilóta távozása már a három héttel ezelőtti balhé másnapján felmerült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?