Erzsébet
1 °C
4 °C

Szerződés- és egyeneshosszabbítás júliustól

2013.04.15. 11:26

A Hungaroring Zrt. első embere már biztos abban, hogy az idei Magyar Nagydíjon aláírják a hosszabbítást 2016 utánra. Gyulay Zsolt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában jelezte: a jogdíj nem nő, pályaátszabásra egyelőre nem lesz se idő, se pénz, de a pilótáknak így is egyik kedvencük Mogyoród; a célegyenes hosszabbítható, a lelátókat pedig fel kell újítani, erre kérnek pénzt a kormánytól.

„A hosszabbításról folytatott tárgyalások nagyon jól haladnak: a kormány már döntött arról, hogy 2016 után is támogatja a Forma-1 rendezést, megvan tehát a biztosíték a jogdíjakra. Ecclestone úr részéről is megvan a bizalom, úgyhogy biztos vagyok abban, július 28-án hosszabbítunk. A jogdíj nem fog nőni, sőt bizonyos százalékokat még le is alkudtunk” - mondta az elnök-vezérigazgató.

  Gyulay hozzátette: „Bernie Ecclestone Forma-1-főnökkel hetente egyeztetünk, benne él a pálya életében, mindent megbeszélünk. Ugyanakkor mi nem tudunk versenyezni a sanghaji, bahreini vagy a jövendő szocsi pályával, viszont a Hungaroringet európai szintre kell felújítani az új szerződéshez. A németországihoz hasonló jegyárért ma maximum 10-20 százaléknyi szolgáltatást tudunk nyújtani hozzájuk képest.”  

„Még nem teljesen biztos, hogy elmarad a pálya átszabása; két dolog azonban nem fordulhat elő: nem mehetünk bele olyan nyomvonalváltozásba, amely hihetetlenül nagy terheket ró az államra vagy a társaságra, illetve nem kezdhetünk olyanba, amit nem tudunk befejezni a 2014-es futamra - blama nem fordulhat elő. Két gond van a nyomvonalátszabással: vagy kifelé kell menni a területről, újabb telkeket megvásárolva, vagy befelé terjeszkedve óriási földmunkákba kéne vágni. Egyébként nincs is akkora nyomás rajtunk egy új előzési zóna kialakítására."

  „Nagyon meglepő volt nekem, mennyire kedvelik a pilóták a mogyoródi versenypályát; meglehet, kicsit összekeverik magával Budapesttel, egy biztos: az első háromban van a futamunk népszerűsége a versenyzők körében. Ők viszont nem szeretnének nagy átalakításokat. A célegyenest valóban meg kellene hosszabbítanunk, talán már augusztustól. Még egy előzési zónához azonban hegyeket kéne elhordani” - fűzte hozzá a ring első embere.

„Az elmúlt évtizedek és a mostani esős tél rettentően meggyengítette a lelátókat és az elektromos rendszert, a vízelvezetést: most mindent fel kell mérni, és felújítani. A cég - bár nyereséges - a renoválásra kérni fog milliárdokat az államtól, saját forrásból az ambulanciát építjük fel. Szeretném, ha a 2013-as futam után rögtön belevághatnánk, akkor is, ha a kormány csak jövőre tud fizetni” - jelezte Gyulay.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?