Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rosberg visszaesik, jön Vettel és Alonso

2013.04.20. 22:39

Megszerezte a pole pozíciót, mégsem számít győzelemre a bahreini futamon Nico Rosberg. A mercedeses attól tart, autója jobban fogja fogyasztani a gumit, mint a mellőle, illetve mögüle induló Sebastian Vettelé és Fernando Alonsóé.

"Nem leszünk olyan gyorsak, mint az időmérőn. Keménynek ígérkezik, mert fogyni fognak a gumik. Nehéz megmondani, hogy elég gyorsak vagyunk-e a győzelemhez" - nyilatkozta.

Vettel szerint is a sokat szidott gumiké lesz a főszerep, még akkor is, ha a Pirelli beadta a derekát, és más keveréket hozott Bahreinbe, mint vitt Kínába. Lágy helyett közepeset a kemény mellé.

"Minden a gumikról és a gumikopásról fog szólni megint. Meglátjuk. Az mindenképp jó, hogy az első sorból indulhatunk" - mondta a világbajnok.

Az edzéseken Alonso versenytempója tűnt a legjobbnak, ő nyert legutóbb, egy hete is, újra favorit lehet.

"Jó lehetőséghez jutottunk, hogy folytassuk a kiegyensúlyozott szereplésünket, és a dobogóra kerüljünk. Persze a győzelem jobb lenne" - kacsintott a spanyol.

A többiek közül talán Kimi Raikkönennek lenne esélye a győzelemre, de ő csak a 8. helyről rajtol, innét szinte lehetetlen nyerni ebben az erős mezőnyben. Tavaly is hasonló helyről kezdett, feljött másodiknak, de Vettellel nem bírt.

"Nem voltunk elég gyorsak, ennyi volt a maximum. A versenytempónk jó volt a pénteki hosszú etapon, talán vasárnap jobbak leszünk" - reménykedett.

Rajt vasárnap délután kettőkor.