A többiek sem fogják megúszni

2013.04.24. 13:00

A szerencsét okolja a Ferrari malajziai kieséséért és bahreini gyenge eredményéért az istálló vezető pilótája, Fernando Alonso és csapatfőnöke, Stefano Domenicali. Malajziában eltört a spanyol autójának első szárnya, és nem cserélték le. Legutóbb, a hétvégén a hátsó szárny hibásodott meg, majd amikor észrevették, és helyreállították, újra használni akarták, ám újra nem működött, és az újabb kényszerű kerékcsere tönkretette a kétszeres bajnok futamát - csak 8. lett. Mindketten az ellenfelek balszerencséjében bíznak a továbbiakban.

"Nagyon szerencsétlenek voltunk, négy versenyből kettőn igen peches esemény sújtott bennünket. De a többiek sem fogják megúszni, és akkor kihasználjuk a lehetőséget. Reméljük, mielőbb kiegyenlítődnek a dolgok, talán már Barcelonában. A sikerhez rengeteg tényező kell, köztük egy kis mázli" - elemezte a helyzetet Alonso, aki már 30 pont hátrányban van a vb-t vezető Sebastian Vettel mögött.

Domenicali szerint ez nem gond. "30 ponttal vagyunk lemaradva, de ha legközelebb nulla pontot szerez, és mi nyerünk, már csak öt pont lesz - idézte megcáfolhatatlan okfejtését az Autosport. - Csak négy futam ment le, rengeteg időnk van még. Ne felejtsük el, hogy tavaly nyáron 50 ponttal vezettünk, vagyis könnyen fordulhat a kocka".

2012 nyarán Alonso tényleg ennyivel ment Vettel előtt, a német ezt úgy dolgozta le, hogy szeptembertől négy futamot megnyert zsinórban. Ami a Ferrarinál Schumacher, vagyis úgy 2005 óta nem történt meg.

Alonso és a menedzser is azt sajnálja a legjobban, hogy az idei Ferrari végre jó, mégsem jött ki belőle a tudás.

"Ha a kocsi teljesítményét nézem, sokkal kevesebb pontunk van, mint kellene. Mindig dobogósok lehettünk volna, és nyerhettünk volna még egy versenyt, ez a helyzet. Biztos vagyok benne, hogy a pozitív hatások is elérnek minket, míg a negatívak hamarosan a többieket sújtják. Fel a fejjel, nem érdemes siránkozni."

A következő GP szűk három hét múlva lesz Spanyolországban.