A Lotustól jobban félünk, mint a Ferraritól

2013.04.27. 09:28

Jól kezdte az F1-es szezont a Lotus, az ausztrál futamgyőzelem után a Bahreini GP-n a második és harmadik helyet húzták be, Raikkönen a második helyen áll a világbajnokságon és a konstruktőri-vb-n is másodikok. A Red Bull tanácsadója, Marko Helmut szerint számítottak arra, hogy Vetteléknek Raikkönenék lesznek az idén a legkeményebb ellenfelek.

„Sokkal inkább tartunk most a Lotustól, mint a Ferraritól. Az idény viszont még csak most kezdődött, sok minden változhat még. Egyelőre rejtély előttünk, hogy mitől ilyen gyorsak a Lotusok verseny közben" - mondta egy német lapnak a tanácsadó, aki a napokban ünnepli hetvenedik születésnapját.

A ferraris Alonso Bahreinben a harmadik helyről rajtolt, de a verseny közben DRS-problémái voltak, kétszer is ki kellett állnia a boxba, és emiatt rengeteg időt vesztett, végül a nyolcadik helyen ért célba.

Marko reagált arra a felvetésre is, hogy a jó formában lévő Raikkönen a következő szezonban náluk folytathatja Webber helyén. „Már többször elmondtam, pilótakérdésben csak augusztusban döntünk, így lesz az idén is".

Raikkönen két hete azt mondta, se szerződése, se tervei nincsenek, inkább arra koncentrál, hogy jól végigcsinálja ezt az évet, aztán meglátja, mi lesz jövőre.