Ecclestone: Végre újra ésszel lehet nyerni

2013.05.22. 10:52

Csak a gumikról szól a Forma-1 a Spanyol GP óta, két futam között a Pirelli módosításai, majd nem módosításai kavarják az eseményeket. A Red Bull és a Mercedes szerint túl gyorsan elhasználódik, és túl sok a négy kerékcsere, ám a FIA letiltotta, hogy komolyan változtasson rajta a gyártó, és csak annyira erősítik meg, ami biztonsági okokból szükséges.

Bernie Ecclestone F1-főnök szerint minden úgy van jól, ahogy van.

"Az lenne a legegyszerűbb a Pirellinek, ha csinálna egy gumit, amit a szezon első futamán feltesznek, az utolsón leveszik. Pofonegyszerű lenne. Én kértem a Pirellit, hogy a gumi ne bírja ki a versenytáv felét se, és ilyet is gyártottak - nyilatkozta a formula1.com-nak. - Lauda idejében a legnagyobb probléma az volt, hogy kibírja a motor és a váltó a futam végéig, a gumikkal nem kellett törődni. Aztán fejlődtünk, és a pilótának már egyáltalán nem kellett gondolkodnia. Most újra használniuk kell az eszüket, ha nyerni akarnak."

A McLaren egyik menedzsere már hetekkel ezelőtt azt mondta, hogy a Forma-1 a gondolkodó ember sportja lett, ezt erősítette most meg Ecclestone.

Hétvégén Monacóban várható igen érdekes futam, bár itt valószínűleg nem a Pirelli lesz a főszereplő.