Raikkönen: Nem titok, akad pár lehetőség

2013.05.22. 21:18

Nem tisztázott a jövője Kimi Raikkönennek a Forma-1-ben: kétéves szerződése a szezon végén kifut a Lotusnál, nem írt még alá újat, és közben szóba hozták a Red Bull-lal is, ahonnét szinte biztosan távozik Mark Webber az idény után.

"Nincs sok csúcspilóta 2014-es szerződés nélkül. Valószínűleg én vagyok az egyetlen, viszont pár szerződés kifut. Normális, hogy találgatnak, mivel nem állapodtam még meg senkivel, de a pletykák maguktól jönnek, nem tőlem vagy a menedzsmentemtől - mondta az újságíróknak Raikkönen Monacóban, a csütörtöktől kezdődő nagydíj helyszínén.

Annyi biztos csak, nem fogja elkapkodni a választást: "Akkor is pletykálnak, ha az embernek van szerződése, így megy ez az F1-ben, szóval nem sietek, ha kétségbe lennék esve, már aláírtam volna valahová még tavaly. Inkább megpróbálom jól végezni a munkám, és ha sikerül, biztosan lesz helyem."

A Lotus ugyan marasztalja, de a finn mindenképp oda fog menni, ahol a legjobb esélyt látja második világbajnokságának megszerzésére.

"Biztos vagyok benne, ha maradok (a Lotusszal), nagyon könnyen megegyezünk, de nem titok, hogy vannak lehetőségeim, és még nem döntöttem. Az is egy lehetőség, hogy nem vezetek semmit, mivel jelenleg semmim sincs aláírva. Ha tudom, hogy lesz, szólok, ám ez nem a következő vagy a következő utáni futamon fog megtörténni. Idő kell kell, bárhogy is határozok végül."

Raikkönennek a fent említett két opciója van, igaz a Ferrarinál Felipe Massa nincs elkötelezve 2014-re, vagyis tophely még akadhat. Az viszont kétséges, visszamenne-e ahhoz a csapathoz, amitől 2009-ben távozott, bár tavaly ilyenkor nem zárta ki ezt sem.